ÇSATT'tan İstiklal Şairi'ne Şiir Dolu Bir Anma Töreni

10.03.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT) azim, inanç ve büyük fedakarlıklarla kazanılan İstiklal mücadelemizi, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u İstiklal Marşı’mızın kabulünün 90. yıldönümünde anlamlı bir etkinlik ile andı. İzleyenleri şiirin büyülü yolculuğuna çıkaran öğrenciler konuklarına duygusal anlar yaşattı. Topluluk alt birimlerinden Şiir-Tiyatro grubunun özverili çalışmalarla kısa sürede hazırladıkları etkinlik Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Şiir-Tiyatro grubu “Mehmet Akif ve milli bilinç gibi önemli değerleri yaşatmak, hatıralarına sahip çıkmak, eserlerini, fikirlerini, felsefesini, kişiliğini, edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmak önemli bir sorumluluktur” düşüncesiyle yola çıkarak hazırladıkları etkinlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mehmet Akif ve İstiklal Marşı ile ilgili videolar, Mehmet Akif’in yaşamından kesitler sunan fotoğraflar eşliğinde okunan şiirler ile devam edildi. Öğrenciler adeta görsel ve işitsel bir şölen sundu. Gecenin sürprizi 18 Mart İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Ecem ÇELİK’in şiir dinletisinde görev alan ağabey ve ablalarına İstiklal Marşı’nın on kıtasını okuyarak eşlik etmesi oldu. İstiklal Marşı’mızı okurken duygulu anlar yaşaması bütün salonu derinden etkiledi. Öğrencilerin ve başta Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL olmak üzere üniversite akademik personelinin ilgisi salonun dolup taşmasına neden oldu. Şiir ve Tiyatro grubu sorumlusu Hayrullah KAMAN bu yoğun ilginin kendilerini onurlandırdığını, bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmayan ve alkışlarıyla destek olan tüm katılımcılara teşekkürü bir borç bildiğini söyledi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.