Tıp Öğrencileri Kan Bağışı Yaptı

18.02.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Çanakkale Kızılay Kan Bağış Merkezi ile işbirliğinde kan bağışında bulundu. Türk Mısc Topluluğu Halk Sağlığı Komitesinin organize ettiği kan bağışında Dekan Prof. Dr. Ercan öğrencilerin anlamlı yaklaşımlarından gurur duyduklarını belirtirken kan bağışında bulunan öğrenciler ise geleceğin hekim adayları olarak çok duygulandıklarını aktardılar.. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, önceki gün Tıp Fakültesi bünyesinde kan bağışında bulundu. Geleceğin hekimlerinin yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı Çanakkale Kızılay Kan Bağış Merkezi, Tıp Fakültesi Dekanlığı ve sağlık öğrenci kulübü olan Türk Mısc’ın Halk Sağılığı Komitesi tarafından organize edildi. Gün boyunca devam eden kan bağışı kapsamında yüzlerce öğrenci kanlarını vermekte adeta birbirleriyle yarıştı. Tıp Fakültesi Dekanı: Öğrencilerimiz Halk Sağlığını Ön Plana Alıyor 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılının başlamasıyla birlikte Tıp Fakültesi öğrencileri anlamlı etkinliklerinde fakülte öğretim üyeleri de kendilerini yalnız bırakmadı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Ercan talebin öğrencilerden geldiğini belirterek, dekanlık olarak memnuniyet duyduklarını kaydetti. Prof. Dr. Ercan açıklamasında “Organizasyonda öğrencilerimiz halk sağlığını ön plana aldıklarını göstermiştir. Organizasyon kendilerinden gelen bir istekle oluşmuştur. Bu manzara öğrencilerimizin sosyal zekasını ve duyarlığını da göstermiştir. Öğrencilerimiz doktorluk mesleğinin gerektirdiği bilgi birikimini ve donanımını anlamlı bir biçimde ispatlamıştır. Bu durum bizim için önemlidir. Gerek Kızılay’a gerekse dekan yardımcılarına ve diğer yöneticilere katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum.” dedi. Müdür Muammer Eçier Tıp Öğrencilerini Örnek Gösterdi Çanakkale Kızılay Kan Bağış Müdürü Muammer Eçier’in de hazır bulunduğu kan bağışında Eçier öğrencilerin örnek davranışlarından dolayı kendilerini kutladı. Eçier açıklamasında şunları söyledi “Tıp fakültesi öğrencilerinden kan bağışı kabul etmek sizim için onur verici. Biz sürekli bu tarz kampanyalar yapıyoruz. Üniversitemize sık sık geliyor ve çalışmalarda bulunuyoruz. Bilinçli bir kitleyle birlikteyiz. Tıp fakültesi öğrencilerinin gayet yoğun bir şekilde destek vermeleri bizim için önemlidir. Diğer arkadaşlarına da kendileri örnek olacaklardır. Katkıları nedeniyle öğrencilerimize teşekkür ederim.” Öğrenciler: “Geleceğin Hekimleri Olarak Mutluyuz” Türk Mısc Topluğu Halk Komitesi Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Demet Yılmaz ise bu tür bir etkinliği önceden planladıklarını belirterek mutluklarını aktardı. Etkin bir şekilde programı duyurduklarını kaydeden Başkan Yılmaz, özelikle tıp fakültesi öğrencilerine bu bilinci kazandırmaktan keyif aldıklarını ifade etti. Öğrenciler ise geleceğin hekimleri olarak bu tarz bir çalışmada bulunmaları nedeniyle onur duyduklarını söyleyerek etkinliği düzenleyenlere teşekkürlerini sundular. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.