Kalp Dostu Üniversite Hastanesi

16.02.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kroner Anjiyografi Laboratuarı Çanakkale ve civar ilerin kalp merkezi haline geldi. 1 yıl öncesine kadar başka ilerde şifa arayan kalp hastalarının tedavi merkezi haline gelen hastanede bugüne kadar 1500 kroner anjiyografi, 400 balon stent 90 pil takılması uygulaması yapıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi kalp ve kardiyoloji alanında iddialı ve başarılı çalışmalara imza atıyor. 2009 yılının ağustos ayında faaliyete giren kroner anjiyografi laboratuarları başarılı ve yoğun operasyonlarla kalbe dair hemen hemen tüm alanlarda iddialı olduğu gözlemleniyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahadır Kırılmaz tarafından verilen bilgiye göre, laboratuarda halen perifirek uygulamalar, kapak hastalıkları tanısı, ilaçlı ve ilaçsız stent takılması, balon stent uygulamaları, kalp yetmezliğinde pil uygulaması, kalıcı ve geçici pil takılması, acil olgulara acil girişimler yapılabiliyor. kalp deliklerinin kapanmasında, kapaklı balon tedavisinde iddialı olan kardiyoloji ünitesi bugüne kadar binlerce kişiye hayat verdi. “Ölümleri Azalttık” Halen 3 öğretim üyesi, 3 teknisyen, 1 personel ve 4 asistanın görev yaptığı kroner anjiyografi laboratuarı geniş ve modern teçhizatı ile de göz dolduruyor. Yakın zamana kadar başta Çanakkale olmak üzere civardaki ilçe ve ilerden çok sayıda hastanın başka ilere gittiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Kırılmaz, açıklamasında “Daha önce hastalar İstanbul, İzmir gibi büyük ilere tedavi olmaya gidiyorlardı. Uzak şehirlerde tedavi aranıyordu. Uzak tedavi merkezleri nedeniyle ölümler yaşanıyordu. Yolculuk, konaklama vb. problemler aşırı boyuttaydı. Geldiğimiz noktada bu sıkıntıların aşılmasında önemli yol aldık. Hastaların mağduriyetini önemli ölçüde giderdik. Daha da önemlisi ölümleri azalttık” dedi. Coğrafyada da, Kalpte de Merkez Çanakkale Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve beraberinde Tıp Fakültesi kalp konusunda yaptığı başarılı operasyonlar ve çalışmalarla sadece coğrafi bakımdan değil tıp açısından da bölgenin merkezi haline geldi. Üniversite hastanesine gelen hastaların büyük çoğunluğunun başta Çanakkale olmak üzere Bursa, Edirne ve Balıkesir ilerinden olduğu öğrenildi. Günde 10-15 hastaya kalp konusunda tedavi getiren üniteye özelikle yaşlıların geldiği öğrenildi. ÇOMÜ Hastanesinde 1500. Anjiyo Yapıldı Yrd. Doç. Dr. Bahadır Kırılmaz yaptıkları uygulamalar içinde tüm uygulamalarda başarılı olduklarına dikkat çekerken özelikle balon stent uygulaması ve kalp pili takılması konusunda uzman olduklarını kaydetti. Kalbe dair hemen hemen tüm operasyonların başarıyla gerçekleştirildiği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesine yapılan uygulamaların sayıları hakkında da bilgi verildi. Buna göre ÇOMÜ Hastanesi Kroner Anjiyografi Laboratuarında 2009 yılının sonundan itibaren 1500 kroner anjiyografi uygulaması yapıldı. 400 balon stent takılan, 100’e yakın pelifer uygulaması yapılan hastanede 90 kalp pili uygulaması yapıldı. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.