Ulusal IPv6 Protokol Altyapısı Tasarımı ve Geçişi Projesi Değerlendirildi

14.02.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin yürütücüleri arasında bulunduğu Ulusal IPv6 Protokol Altyapısı Tasarımı ve Geçişi Projesi’nin nihai değerlendirme toplantısı 11-12 Şubat 2011 tarihlerinde üniversitemiz Dardanos Yerleşkesi’nde yapıldı. Bilişim Teknolojileri Kurumu (BTK), TÜBİTAK ULAKBİM, Gazi Üniversitesi ve ÇOMÜ öğretim üyeleri ile personellerinden oluşan 15 kişilik proje ekibi 11 Şubat 2011 Cuma günü Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir’i makamında ziyaret etti ve projeye sundukları katkı ve destekten dolayı Prof. Dr. Ali Akdemir’e teşekkür etti. ÇOMܒ nün araştırmalara, eğitime ve projelere verdiği önemi büyük bir mutlulukla takip ettiklerini ve örnek aldıklarını ifade eden proje yöneticisi Serkan Orcan, üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği mezunlarımızdan TÜBİTAK ULAKBIM’de çalışan Serdar Yiğit’ten de övgüyle söz etti. 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığında, ÇOMÜ öğretim elemanı Dr. Necdet Yücel’in sorumluluğunda, kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışan Serdar Yiğit, 22 Haziran 2009’da TÜBİTAK ULAKBIM’de çalışmaya başladı. "TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı" çerçevesinde desteklenen projede Serdar Yiğit, IPv6 Güvenlik Araştırmaları ve Balküpü Oluşturulması iş paketinde görev aldı. İlgili iş paketi kapsamında Kovan isimli IPv6 Balküpü' nün geliştirilmesine katkı sağladı. Serkan Orcan bu bağlamda ÇOMܒ nün nitelikli mezunlar verdiğini vurguladı. Ziyarette Prof. Dr. Ali Akdemir ise, her biri mini bilgisayar olan cep telefonları başta olmak üzere günlük yaşantımızda aktif olarak kullandığımız cihazların internet bağlantı gereksiniminin vazgeçilmezler arasında yer aldığını vurguladı. Özelikle e-devlet, e-ticaret, e-kampüs, e-sağlık, e-yaşam gibi geleceğe yönelik kavramların böylesi çok disiplinli projelerle daha da anlam kazandığını ifade eden Prof. Dr. Ali Akdemir, tüm bu ve benzeri çalışmaların insanlığın daha rahat ve konfor içerisinde yaşamasına pozitif katkılar sunacağının altını çizdi. Prof. Dr. Ali Akdemir Serdar Yiğit gibi başarılarını ortaya koyan öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve personelimizin böyle projelerde etkin görevler almasından üniversite olarak büyük memnunluk duyduklarını, daima içtenlikle desteklediklerini dile getirerek Serdar Yiğit’i 2011 COMU Günlerine davet etti.