Cilt Hastalıklarında Adres: ÇOMÜ Hastanesi

08.02.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölümü her türlü deri hastalıklarında Çanakkale’ye ve bölgeye hizmet veriyor. Ülkemizin cilt hastalıklarında önemli bir ismi olarak kabul edilen Doç. Dr. Zerrin Öğretmen’in başında bulunduğu bölüm, dış görünümüne önem verenlerin, kozmetik konularda merakı olanların öncelikli adresi olarak hastaları bekliyor. İzmir’de bulunan ve saygınlığı geniş çevrelerce bilinen Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilgili kliniğin kurucuları içinde yer alan Doç. Dr. Zerrin Öğretmen, artık Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi’nde hizmet veriyor. Yaklaşık 1 yıl önce kurulan fakat Çanakkaleliler tarafından henüz çok bilinmeyen bölüm, deri hastalıkları yaşayanların teşhis ve tedavisinde önemli bir boşluğu dolduruyor. Gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Doç. Dr. Zerrin Öğretmen, yakında yeni alınacak cihazlarla birlikte bölümün daha da gelişeceğine dikkat çekerek, sedef hastalıklarının tedavisinde de yönlendirici ve iyileştirici çalışmalar yaptıklarını belirtti. Alerji Testleri Yakında Başlıyor Doç. Dr. Zerrin Öğretmen, yakında alınacak yeni cihazlarla birlikte Çanakkale’nin önemli bir eksikliği olan alerjik vakalara ilişkin de çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Toplumun alerjik vakalarının çokluğuna dikkat çeken Doç. Dr. Öğretmen, yeni alınacak cihazlarla kişinin neye alerjisi olduğunu tam olarak tespit edebileceklerini ve buna ilişkin uyarılarda ve yönlendirmelerde bulunabileceklerini söyledi. ÇOMÜ Hastanesinde Kozmetik Danışmanlık Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zerrin Öğretmen bilinen tedavi hizmetlerinin yanı sıra farklı alanlarda da hizmet verdiklerini kaydetti. Öğretmen açıklamasında “Biz burada sadece teşhis ve tedavi etmiyoruz. Sık gelen hastalıklara ilişkin eğitim çalışmalarını da önemsiyoruz. Bununla birlikte sadece deri hastalıklarında değil dermotolojide de danışmanlık çalışmaları yapıyoruz. Yanı sıra Kozmetik danışmanlık da yaparak cilt, saç ve bunun gibi hususlarda toplumu aydınlatmaya çalışıyoruz” dedi. Doç. Dr. Zerrin Öğretmen, kozmetik konularda meraklarını yenmek isteyen, cilt hastalıklarıyla ilgili tedaviye ihtiyaç duyan hastaları Üniversitenin Kepez’de bulunan Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne beklediklerini kaydetti. Doç. Dr. Zerrin Öğretmen Kimdir? İzmir Bayraklı’da doğdu. Ege Üniversitesi’ni 1985 yılında tamamladı. Ardından İlaç Alerjilerinde Histopatolojik Bulgular başlıklı tezini tamamladı. Eğitim gördüğü üniversitenin Tıp Fakültesi’nde göreve başladı. 1985 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktor oldu. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1989 -2010 yıları arasında şef yardımcı olarak çalışan Doç. Dr. Öğretmen, 2002–2010 yıları arasında ise yine aynı göreviyle birlikte klinik şef vekili görevini de üstlendi. Doç. Dr. Öğretmen, Ocak 2010 yılından itibaren de ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışıyor. Doç. Dr. Öğretmen, Pediatrik Dermatoloji Derneği Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği Türkiye Dermatoveneroloji Derneği, Türk Dermatoloji Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının da üyesidir. Alanıyla ilgili uluslararası, ulusal birçok makalesi bulunan Doç. Dr. Öğretmen’in ulusal ve uluslararası alanda sunulmuş bildirileri de bulunmaktadır. Uluslararası kongrelerde 34 bildirisi, yayını, tebliği, ulusal bilimsel kongrelerde 18 çalışması, bunun dışında 66 bilimsel çalışması olan Doç. Dr. Öğretmen’in bilimsel çalışmaları oldukça yoğundur. 2009 yılında düzenlenen Dermatoloji 2009 Bahar Sempozyumu’nun da başkanlığını üstlenmiştir. İngilizce ve Almanca bilen Doç. Dr. Zerrin Öğretmen, dermatoloji alanında ülkemizin ismi geçen önemli bilim insanlarından biridir. Halen Tıp Fakültesi Dermatoloji Bölümünde ve ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde alanıyla ilgili çalışmalarını devam ettirmektedir. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.