Rektörümüz Uluslararası Dizayn ve Süreç Bilimi Topluluğu (SDPS) Üyesi Oldu

07.02.2011
Merkezi ABD’de olan Society for Design and Process Science (Uluslararası Dizayn ve Süreç Bilimi Topluluğu), Üniversitemizin gerçekleştirdiği Dünya Üniversiteler Kongresi dahil pek çok çokuluslu ve çok disiplinli organizasyonla kendini kanıtlaması ve bu bağlamda dönüştürücü düşünceye ve disiplinler üstü prensiplere verdiği üstün katkılarından dolayı 02 Şubat 2011 tarihli kurul toplantısında Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir’in üyelik düzeyine yükseltilmesini uygun gördü. Prof. Dr. Ali Akdemir, SDPS üyeliğine bağlı olarak Güney Kore’nin Jeju Adası’nda 12–16 Haziran 2011 tarihlerinde düzenlenecek “Technology Innovation through Transformative Synthesis” (Dönüştürücü Sentez Yoluyla Teknoloji İnovasyonu) temalı uluslararası konferansta “Dünya Üniversiteler Kongresi’nin Temaları Bağlamında Üniversitelerin Yeni Misyonları” adlı konuşmasını yapacak ve kongrenin onursal başkanı olacak. Prof. Dr. Akdemir konferans kapsamında aynı zamanda “Küresel Sorunlar Bağlamında Üniversitelerin Yeni Misyonları” adlı çalıştayın da kolaylaştırıcılığını üstlenecek. SDPS 1995 yılında kar amacı gütmeyen, tamamıyla gönüllülük esasına dayalı bir organizasyon olarak kurulmuştur. SDPD üyeliği sadece davetledir ve topluluğun ilkesi disiplinler üstü yola doğru dönüştürücü araştırmadır. Uluslararası Dizayn ve Süreç Bilimi Topluluğu ile ilgili ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız.