Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Törenle Hizmete Açıldı

07.02.2011
Üniversitemiz Dardanos Yerleşkesi’nde inşa edilen yarı olimpik kapalı yüzme havuzu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Vali Abdülkadir Atalık, Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Argıç, Defterdar Sacide Şakar ile üniversitemiz yöneticileri, askeri-mülki erkan ve davetliler katıldı. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun açılış konuşmaları ise sırasıyla Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı İnşaat Mühendisi H.Osman Salcan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. C. Varol TOK ve Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir tarafından gerçekleştirildi. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı İnşaat Mühendisi H. Osman Salcan konuşmasında Dardanos Yerleşkesi sınırları içerisinde yapılan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu inşaatının yaklaşık maaliyetinin 2009 yılı birim fiyatlarıyla 3.422,804 TL olduğunu belirterek yapının 3500 metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu, yapıda yarı olimpik yüzme havuzu dışında antreman havuzu, derslikler, spor alanları, bay-bayan saunaları bulunduğunu dile getirdi. BESYO Müdürü Prof. Dr. C. Varol TOK ise BESYO bünyesinde kurulan bu tesisin BESYO’nun gelişimine hız vereceğini ifade etti. Prof. Dr. C. Varol TOK şunları ifade etti: “Bu güzel tesisimiz, zorunlu ve seçmeli yüzme derslerinin uygulanması için kullanılacağı gibi; üniversitemizin yüzme ve sutopu takımlarının oluşturulmasına, öğrencilerimiz ile tüm personelimizin hatta Çanakkale halkının yüzme sporunu sağlıklı bir ortamda yapabilmesine olanak sağlayacaktır”. Prof. Dr. C. Varol TOK, başta Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir olmak üzere tesisin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini bildirdi. Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir ise ÇOMܒnün son yıllarda fiziki yapılanma açısından önemli bir ivme kazandığını, bunun da eğitim-öğretimin, araştırma faaliyetlerinin kalitesini arttırdığını ifade etti. Rektör Akdemir, açılan bu tesisin başta BESYO olmak üzere, ÇOMܒnün öğretim üyeleri, öğretim elemanları, öğrencileri ve Çanakkale’lilere hizmet edeceğini vurgulayarak, ilerde açılması planlanan Entelektüel Yaşam Merkezi ile de Dardanos Yerleşkesi’nin sosyal ve sportif faaliyetler açısından yetkin bir alan olacağını kaydetti. Rektör Akdemir, tesisin ÇOMܒye, Çanakkale’ye, gençliğe, insanlığa yararlı olmasını temenni etti. Gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından kurdela kesim törenine geçildi ve yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun tanıtımı yapıldı. Ayrıca yüzme havuzunda minik öğrenciler ve Milli Sporcularımız Devrim Cenk Ulusoy ile Bilge Çingigiray’ın gösterileri gerçekleştirildi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.