Tıp Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

27.01.2011
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığı Akademik Genel Kurul toplantısı, dekanlık toplantı salonunda gerçekleştirildi. Genel kurul toplantısında ilk olarak sırasıyla bölüm başkanları konuşma yaptı. Bölüm başkanlarının konuşmasından sonra Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Ercan konuştu. Prof. Dr. Ercan, genel bir değerlendirme yaptıktan sonra şunları söyledi: “Fakültemiz öğretim elamanlarıyla sık sık toplantılar yapmaktayız. Göreve geldiğim günden bu güne kadar ki sürede yüzde 60 olan döner sermaye gelirleri yüzde 20'lik bir artışla iyi bir noktaya çıkardık. Deney hayvanları laboratuarı ihtiyacı vardı, rektörlüğümüzün onayıyla ihale sürecine aldık. Dersliklerimizi 117 kişilik kapasiteye yükseltik. Etik kurulu hayata geçirdik. Uzmanlık eğitimi konularından çalışmalar yapıyoruz “dedi. Tıp Fakültesi Akademik Genel kurulunda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir ise, geçmişten bu güne tıp fakültesi dekanlığı ve hastanenin iyi bir duruma geldiğinin altını çizerek şunları aktardı: “2008-2009 akademik yılında öğrenci almaya başladığımız tıp fakültesi ve 2008 kasım ayında açılışını yaptığımız hastanemiz o günden bugüne iyi bir tablo yakalamıştır. Şuan itibariyle öğretim elamanı sayımız 67, asistan sayımız 57 olmuştur. Poliklinik hizmetleri ve ameliyatlarla hastanemiz gerek Çanakkale gerekse de Türkiye kamuoyunu meşğul eder durumdadır. Üç buçuk yıllık bir geçmişe göre iyi bir performansa sahiptir. Bu pozitif tablomuzun yanında yetersizliklerimizde vardır. Bunları görmezden gelmemiz mümkün değildir. 200 yataklı hastanemizin proje ihalesini gerçekleştirdik. İhale yapma sürecine geldik. DPT ve Maliye Bakanlığımızla olan görüşmelerimiz devam ediyor. Kadromuz yeterli değil önümüzdeki süreçte bununla ilgili gerekli düzenlemeleri yapacağız ve en ideal kadroları vereceğiz. 2 yıllık süreç içerisinde optimal kadroya ulaşmış olacağız. Bunun yanında 2010 aralık ayında Sağlık Bilimleri Enstitüsünü kurduk. Bütçemizi çok iyi noktalara getirdik, gerekli teknolojik yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Projelerinize tam destek verdiğimizi bilmenizi isterim. Döner sermayeye katkısı olan her projeye desteklemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte döner sermaye, araştırma merkezleri, uzaktan eğitim, entelektüel yaşam merkezi en çok konuşulan konuların başında gelecektir” dedi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.