Güzel Sanatlar Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

18.01.2011
Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi 2010-2011 güz yarıyılı akademik genel kurul toplantısı Hüseyin Akif Terzioğlu Konferans Salonunda gerçekleşti. Akademik genel kurulda açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hülya Önal fakültenin kurulduğu günden bugüne yaşamış olduğu değişimi dile getirdi. Açılan bölümler, öğrenci ve öğretim görevlisi sayısı, yüksek lisans programı açma süreci, sempozyum ve projelerden bahseden Yrd. Doç. Dr. Hülya Önal Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir’e fakülteye vermiş olduğu akademik ve yönetimsel katkılarından dolayı teşekkür etti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Osman Demircan ise konuşmasında Güzel Sanatlar Fakültesi ve Çanakkale Endüstrisi arasındaki bağlantıların güçlendirilmesine yönelik projelerin geliştirileceğini ifade ederek GSF’nin taleplerini dile getirdi. Prof. Dr. Osman Demircan, üç ayrı yerde eğitim öğretime devam eden GSF’nin on yıldır yapılmasını beklediği fakülte binasının atölyeleri ve tüm donanımıyla 2011 yazında tamamlanarak eğitim-öğretime hazır hale getirilmesinin istendiğini, GSF Heykel Bölümü’nün aktif hale gelmesi için kadro tahsisinin 2011-2012 eğitim öğretim yılında aktif hale getirilmesi ve GSF Deneme Sahnesi’nin (eski Ermeni Kilisesi) yer aldığı Zafer Sokağı’nın Sanat Sokağı’na dönüştürülmesi projesinin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Sanat atölyelerinin oluşturulması düşünülen sokakta altyapı çalışmalarının Rektörlük-Belediye işbirliği ile tamamlanmasının önemi üzerinde duran Prof. Dr. Osman Demircan, bugün 3 GSF bölümünün eğitim gördüğü Nedime Hanım Dostluk Evi’nin Eylül 2011 sonrasında “ÇOMÜ Sanat Araştırmaları Merkezi ve Sanat Müzesi” olarak korunması gerektiğini ifade etti. Nedime Hanım Dostluk Evi’nin düşünülen bu yapısıyla, Korfman kütüphanesi ve GSF Deneme Sahnesi’nin de yer aldığı Zafer Sokağının Sanat Sokağına dönüşümüne ve kentin bir kültür kenti oluşumuna önemli katkı sunacağı, eski Rektörlük (ÇOMÜ Kültür Evi) birinci katının “ÇOMÜ GSF Sergi Salonu” tabelasıyla GSF kullanımına tahsis edilmesi gerektiği vurguladı. Oldukça yetersiz alanda gerçekleştirilen GSF sergilerinin bu alanın genişletilmesiyle kent üniversite etkileşimine önemli katkı sunacağımı belirten Prof. Dr. Osman Demircan, bu alanda faaliyet gösteren öğrenci toplulukları ve merkezlerin başka bir binada da faaliyet göstermesi mümkün olduğunu, ancak GSF Sergileri’nin başka bir alanda olmasının kent-üniversite etkileşimini olumsuz etkileyeceğini ifade etti. GSF Yeni Binası ile Su Ürünleri Fakültesi arasındaki vadide “Değirmen Cafe ve Etnografik Park” kurulması talebi dile getirildi. Prof. Dr. Osman Demircan, Terzioğlu Kampüsü’nün öğrencileriyle öğretim elemanlarıyla her zaman yaşayan canlı bir kampüs olabilmesi için Öğrenci Yurdu, Kütüphane, Çarşı, Kültür Merkezi, Cafe, Park gibi etkinlik alanlarına gereksinmesinin olduğunu, altı yıl önce yeri belirlenip oluşturulması planlanan “Değirmen Cafe ve Etnografik Park”ın kurulmasının, belirlenen bölgeye yeni birimlerin taşınmasıyla öncelik kazandırdığını belirterek, “Su Ürünleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Yüksek Okulu, Güzel Sanatlar Fakültesi, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve o bölgedeki öğrenci yurtlarında kalacak olan öğrenciler kurulması düşünülen bu ‘Değirmen Cafe ve Etnografik Park’tan yararlanacak ve böylece kampusun her zaman yaşayan canlı bir kampus olması büyük ölçüde sağlanmış olacaktır” dedi. Akademik Genel Kurul Toplantısında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir genel anlamda üniversitemizin 2007- 2011 yılları arasında yaşadığı gelişimin altını çizerek, 20-24 Ekim tarihinde gerçekleşen Dünya Üniversiteler Kongresi’nde fakültenin göstermiş olduğu katkıdan dolayı teşekkür etti. GSF’ nin çok sayıda sergi, proje, bildiri ile 2010-2011 güz dönemi yarı yılını başarılı bir şekilde tamamladığını belirten Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne verilen desteğin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, istenen taleplerin değerlendirileceğini ve yerine getirilmesi için çalışmaların yapılacağını da sözlerine ekledi. Haberle ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.