Çanakkale Kara Savaşları'nın 96. Yıldönümü Ele Alındı

18.01.2011
Bir heyet tarafından Çanakkale Kara Savaşları’nın 96. Yıldönümü Anma Törenleri ve Çanakkale’yle bağlantılı işbirliği konuları hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere, Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir makamında ziyaret edildi. Heyette Avustralya Muharip Gaziler Bakanlığı Müsteşarı Jan Campell, Emekli Tümgeneral Mark Kelly, Bakanlıkta görevli Jude van Konkelenberg, Ankara Büyükelçisi Ian Biggs ve Büyükelçilik Müsteşarı Ian Fletcher ile üniversitemizden Türkiye-Avustralya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Yavuz, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Erat, Çanakkale Savaşlarını Anma Törenleri ve Ortak Tarihsel ve Arkeoloji Projesi Sorumlusu Yrd. Doç.Dr. Mitat Atabay, Proje üyesi Doç. Dr. Turan Takaoğlu yer aldı. Çanakkale Savaşlarını Anma Törenleri ile Ortak Tarihsel ve Arkeoloji Projesi hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette; heyet tarafından projeyle ilgili şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve ilerlemelerden çok memnun oldukları ifade edildi. Konuyla ilgili yapılan çalışmalara her zaman destek verileceği vurgulandı. Ziyarette ayrıca Anzac Günü’ne ve Türkiye – Avustralya ilişkilerine de değinildi. Anzac Günü için çalışmaların başladığı ve iyi ilerlediği bilgisini veren heyet, üniversiteden çok sayıda öğrencinin çalışmalar için gönüllü olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir ise ÇOMÜ öğrencilerinin Avustralya Konsolosluğu ile çalışmak için yüksek motivasyona sahip olduklarını, özellikle de Türkiye- Avustralya Kültür Merkezi açıldıktan sonra bu durumun daha da yoğunlaştığını ifade etti. Türkiye –Avustralya Kültür Merkezinden de bahsedilen ziyarette, Avustralya Muharip Gaziler Bakanlığı Müsteşarı Jan Campell, Emekli Tümgeneral Mark Kelly, Bakanlıkta görevli Jude van Konkelenberg, Ankara Büyükelçisi Ian Biggs ile Büyükelçilik Müsteşarı Ian Fletcher Türkiye ve özellikle Çanakkale ile güzel, anlamlı işbirliği çalışmalarının çok memnun edici olduğunu, misafirperver ve sıcak ilişkiler yaşadıklarını ifade ettiler. Heyet 2015 yılında 100.Yıl anma törenleri ve etkinlikleri için Avustralya hükümetinin şimdiden bir komisyon kurarak çalışmalara başladığını, bu komisyonun ülkenin tamamını içene alması anlamında geniş bir yelpazeye sahip olduğunu da dile getirdi. Haberle ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.