Çanakkale Tarımı Sempozyumu'nun Kapanış Paneli Gerçekleşti

12.01.2011
Üniversitemiz evsahipliğinde Çanakkale Valiliği, İl Özel İdaresi, Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Mühendisleri Odası, Ziraat Odası, Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği işbirliğinde Ziraat Fakültesi Salonu’nda gerçekleştirilen Çanakkale Tarımı Sempozyumu’nun kapanış panelinde Çanakkale tarımı değerlendirildi. Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ’ın panel yöneticisi olduğu kapanış panelinin konuşmacıları ise sırasıyla Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan ULUS, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Hicri NALBANT, Tarım İl Müdürlüğü İl Yayım Uzmanı Başak EGESEL, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran CİRİK ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin EKİNCİ’ydi. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan ULUS konuşmasında Çanakkale’nin tarım politikalarına değinerek sempozyumun Çanakkale tarımı için çok faydalı olduğunu düşündüğünü bildirdi. Başkan İlhan ULUS, Çanakkale tarım ürünlerinin marka olduğunu ifade ederek Çanakkale tarımının yaşadığı çeşitli sorunlara değindi. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Hicri NALBANT da Çanakkale’nin tarım ve çevre ilişkileri hakkında görüşlerini ifade etti. Tarımı tehdit eden unsurlara değinen Başkan Hicri NALBANT, termik santrallerin, çimento fabrikalarının, madenlerin tarıma etkilerine ilişkin bilgi verdi. Tarım İl Müdürlüğü İl Yayım Uzmanı Başak EGESEL de İl Tarım Müdürlüğü’nün yenilikçi projeleri hakkında bir sunum yaptı. Çanakkale’ye ait tarım projelerinden bahseden Uzman Başak EGESEL, Ziraat Fakültesi ile ortaklaşa yürütülen projeler hakkında da bilgi verdi. Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran CİRİK de Çanakkale’nin bir deniz kenti olduğunu ifade ederek su ürünleri açısından Çanakkale’nin önemli potansiyelleri olduğunu belirtti. Prof. Dr. Şükran CİRİK konuşmasında Çanakkale balıkçılığına ilişkin bilgiler de verdi. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin EKİNCİ ise “Çanakkale Tarımının Dünü, Bugünü, Geleceği: Ziraat Fakültesi’nin Tarımdaki Yeri ve Önemi” konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Çanakkale tarımına ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Hüseyin EKİNCİ, Çanakkale’nin tarım yöresi olduğunu belirterek Çanakkale tarımının avantajları, sorunları, geleceğe yönelik hedefleri konularında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Hüseyin EKİNCİ sempozyumun bir yıllık bir çaba ile oluştuğunu ifade ederek sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Panel sonunda sempozyumda görev alan öğrenciler sahneye çağrılarak teşekkür edildi. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Emre Eren MUSLU ise konuşmasında fakültenin demokratik ortamından çok mutlu olduklarını ifade etti. Haberle ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.