Yabancı Diller Yüksekokulu 2010-2011 Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısını Yaptı

11.01.2011
Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu 2010-2011 güz yarı yılı akademik genel kurul toplantısını Süleyman Demirel Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan akademik genel kurul toplantısını açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Yabancı Diller Yüksekokulunun üniversitemiz birimlerindeki öğrencilere zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık programları ile fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulundaki birinci sınıflara verilen YÖK zorunlu yabancı dil derslerini yürütmekte olduğu ifade ederek şunları aktardı: “Öncelikle Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir'e yüksekokulumuza vermiş olduğu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. 14 Mart 2009 tarihli resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş olan yüksekokulumuzun bölümleri bu güz dönemi itibariyle ÇOMÜ Senatosu kararı doğrultusunda Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmıştır. Yüksekokulumuzda Hazırlık Eğitimi Bölümü, Mütercim Tercümanlık Bölümü, Modern Diller Bölümü bulunmaktadır. Yüksekokulumuzda 4 öğretim üyesi, 47 okutman, 1 öğretim görevlisi olmak üzere toplam 52 öğretim elemanı ve 3 idari personel bulunmaktadır” dedi. Prof. Öztürk, akademik faaliyetler, öğretim elemanlarının kariyer gelişimlerine değinerek, yüksekokul olarak 15 okutmana ve 3 idari personele ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Yabancı Diller Yüksekokulu 2010-2011 Güz Yarı Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir genel anlamda üniversitemizin 2007- 2011 yılları arasında değişen ve gelişen bir tabloyla karşı karşıya olduğunun altını çizerek şunları ifade etti: “Üniversitemizin fon tahsis etme konusunda sıkıntısı yoktur. Proje olduktan sonra her fikri fonlandırmaya gayret gösteriyoruz. Yabancı Diller Yüksekokulunu yeni baştan kurduk, bir iki aya kadar yeni binası hizmete açılacaktır. Yabancı diller bütün üniversiteye hitap ediyor. Yabancı Diller Yüksekokuluna stratejik duruşu olması nedeniyle özel önem vermemiz gerekiyor. Yabancı dil öğreten üniversite olma vizyonuna ulaşmak istiyoruz. Projelerinizi her türlü desteğe hazırız. Sorunların farkındayız, onların en kısa sürede üstesinden geleceğiz” Dedi. Haberle ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.