Kadın Çiftçiler Ürettikleri Ürünleriyle Çanakkale Tarımı Sempozyumu'ndaydı

10.01.2011
Ziraat Fakültesi’nin organize ettiği Çanakkale Tarımı Sempozyum’unda çiftçi kadınların açtıkları stantlar renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcıların yoğun ilgisini çeken stantlarda öncü kadın çiftçiler ürettikleri ürünleri sergileyerek katılımcılarla görüş alış verişinde bulundu. Öncü kadın çiftçiler adına Seyhan Bakır, Şerif Yıldırım, Fatma Ürey, Asiye Dilsiz, Saniye Gür; kadınların tarım sektöründe de gizli kahramanlar olduğunu belirterek Çanakkale Tarımı Sempozyumu’nun çok önemli ve anlamlı bir sempozyum olduğunu dile getirdiler. Bu tür sempozyumların kadın çiftçilerin ön plana çıkmasını, kadınların topluma açılmasını sağladığını belirten Öncü kadın çiftçiler, bu sayede ürettiklerini sergileme fırsatı bulduklarını vurguladılar. Tarım Bakanlığının organize ettiği “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi yarışmasında bölge ve il birincisi Türkiye üçüncüsü olan Seyhan Bakır ve Şerif Yıldırım Türkiye’de tarım politikalarının tarımı ve çiftçiyi koruyan politikalar haline dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdiler. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tarım İl Müdürlüğü gibi kurumlardan büyük destek gördüklerini, bu tür bilimsel alanlarda kendilerine fırsatlar tanınarak ürünlerini tanıtma imkânı bulduklarını ifade eden kadınlar, tarım alanlarının korunmasını istediklerini belirttiler. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.