Hayırsever Hüseyin Özcan Bağış Yaptığı Hastaneyi Ziyaret Etti

05.01.2011
Şehrimizde çocuk yuvası, cami, okul gibi yatırımlar yapan, yanısıra Üniversite Hastanesi’ne yaptığı yüklü bağışla adından söz ettiren İşadamı ve Hayırsever Hüseyin Özcan önceki gün ÇOMÜ Hastanesi’ni ziyaret etti. Özcan, hastanenin başhekimi ile de görüşerek çalışmalar hakında bilgi aldı. 2005 yılında Çanakale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde, hastaneyi tamamlamak için bağış komisyonu kurulmuş ve kent halkından yardım istenmişti. Üniversite yetkilileri ve öğretim üyeleri kentten hastanenin tamamlanması için yoğun bir kampanya düzenlemişti. Tamda o günlerde ilkokul öğrencileri, emekliler, ev hanımları, dernekler, belediyeler ellerinden geldiği kadar yardımda bulunurken bu kampanyaya biri daha duyarsız kalmadı. Şehrimizde Çocuk Yuvası kuran, Sanayi Sitesinde cami ve yanısıra okul yaptıran Hüseyin Özcan’da hastane yapımına yaklaşık 140 bin TL bağışta bulunmuştu. Hayırsever Hüseyin Özcan ve eşi Şükran Özcan bağışlarıyla katkı sunduğu ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ni önceki gün ziyaret etti. Burada hastane çalışmaları ile ilgili bilgi alan Özcan, hastanenin geldiği aşamadan mutluluk duyduğunu kaydetti. Eşiyle birlikte hastane başhekimi Doç. Dr. Can Duman tarafından, başhekimlik makamında ağırlanan Özcan ve eşi burada da bir müddet hastane ile ilgili bilgi aldı. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Can Duman, ziyarette yaptığı değerlendirmede, hastanenin kuruluşu aşamasında kent halkının, yerel yönetimlerin, STK’ların anlamlı boyutta katkı sunduğuna dikkat çekerek, devletin dışında halkında üniversitesini ve üniversite hastanesini sahiplenmesinin mutluluk verici olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Can Duman, her fırsatta Çanakkale’de hayırseverliğini işittiği ve toplumun dezavantajlı ve eğitime ihtiyaç duyan kesimlerine yönelik fedakarlığını duyduğu Hüseyin Özcan’a teşekür etti. Gerçekleştirilen ziyarette Şükran Özcan’da tedavi edildi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.