Jeofizik ve Jeoloji Mühendisliği 10. Yılını Kutladı

25.12.2010
Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Jeofizik ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri kuruluşlarının 10. yılı dolayısıyla 24 Aralık 2010 tarihinde çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliklere Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan TATAR ile fakültenin bölüm başkanları, öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler müzik dinletisi ile devam etti. Daha sonra ise açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Açılış konuşmaları sırasıyla Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aydın BÜYÜKSARAÇ, Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. S. Zeki TUTKUN, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan TATAR ve Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR tarafından gerçekleştirildi. Jeofizik ve Jeoloji Mühendisliği ilk mezunlarından birer öğrenci de günün anlamına ilişkin birer konuşma yaptı. Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aydın BÜYÜKSARAÇ, bölümün tarihçesi, yapılanması, alt yapı olanakları ve hedeflerine ilişkin bilgiler verdiği konuşmasında, bölümün 2010 yılında artan bir akademik başarıya ulaştığını, birçok yayın ve projenin bu dönemde yapıldığını ifade etti. Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. S. Zeki TUTKUN da bölümün kurulma fikri, geçmişteki durumu ve şimdi yeri hakkında bilgi verdi. Fakültenin, bölümün geçmişte çok güzel çalışmalara imza attığını ve gelecekte de bu çalışmaların devam edeceğini ifade eden Prof. Dr. S. Zeki TUTKUN, bu anlamda fakülteye, bölüme her türlü katkıyı veren Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’e çok teşekkür ettiğini ifade etti. Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan TATAR da kurumsallaşma kavramının önemine değindi ve bunun için de sürekliliğin, üretkenliğin, aidiyetin sağlanması gerektiğini bildirdi. Kurumların kişilere bağlı kalmayıp ilerlemesinin önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Orhan TATAR, fiziki imkanlar bakımından geçmişe göre iyi bir durumda olduklarını ama gelişim yönünde bir seyir de izlediklerini ifade etti. Prof. Dr. Orhan TATAR, her iki bölümün de gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, 10. yılın tüm bölümlere hayırlı olmasını temenni etti. Jeofizik ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri’nin 10. kuruluş yıldönümü çerçevesinde organize edilen etkinliklerde bulunmuş olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise ÇOMܒnün genel anlamda kurumsallaşmasını sürdürdüğünü, özelde de Mühendislik Mimarlık Fakültesi ve bölümlerinin kurumsallaşmasına devam ettiğini belirtti. Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin fiziki ve laboratuvar olanaklarının gelişimi ile kadro olarak gelişimine katkı vermekten çok mutlu olduğunu belirten Rektör AKDEMİR, fakültenin yayın/proje/döner sermaye projeleri açısından bir farkındalık yarattığını da ifade etti. Sektörün sıcak sorunlarına çare üretecek bilgilerin ortaya çıkarıldığı projeler yapabilmek için döner sermayenin önemli olduğunu vurgulayan Rektör AKDEMİR, ÇOMÜ olarak bundan sonra döner sermaye perspektifli bir yaklaşım izleyeceklerinin de altını çizdi. Rektör AKDEMİR, nice 10 yıllar temennisiyle bölümlerin gelişimine katkı veren herkese içtenlikle teşekkür ettiğini bildirdi. Açılış konuşmalarından sonra Jeofizik ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri’nde bölüm başkanlığı yapmış hocalara teşekkür belgesi sunuldu. Teşekkür belgelerinin takdiminden sonra ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cahit HELVACI “Bor Madenlerinin Oluşum Ortamları, Türkiye’deki Potansiyeli ve Ekonomimizdeki Yeri” ve yine aynı üniversiteden Prof. Dr. Mustafa ERGÜN “Doğu Akdeniz’in Tektoniği ve Yapısı” konularında birer sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumların ardından ise Mineral ve Kayaç Koleksiyonu ve Laboratuvar’ının açılışı yapıldı. Jeofizik ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri’nin 10. yıl kutlamaları düzenlenen kokteyl ile sona erdi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.