Mobilya Sektöründeki Yenilikler Öğrencilere Aktarıldı

24.12.2010
Çanakkale Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı tarafından düzenlenen "Mobilya Sektöründe Kullanılan Son Teknolojik Yenilikler ve Aksesuarlar" adlı eğitim semineri Terzioğlu Konferans Salonunda gerçekleşti. Seminerde sırasıyla Çanakkale MYO, Mobilya ve Dekorasyon Programı Koordinatörü Öğr. Gör. Tuncay Bilge, Çanakkale MYO Müdürü Doç. Dr. İbrahim Kaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Yılmaz birer açılış konuşması yaptı. Açılış konuşmasında Çanakkale MYO Müdürü Doç. Dr. İbrahim Kaya, Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencilerinin teori ve pratikteki yetkinliklerini, girişimcilikle birleştirmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Yılmaz ise, sanayi ve üniversite işbirliğince düzenlenen, öğrenciler ile sektör temsilcilerini buluşturan bu etkinliklerin gerekliliğinin altını çizdi. Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen oturumda, Blum Tr Mobilya Aksesuarları San. ve Tic. ltd. Şti. Firma Yetkilisi Cem Öztürk, "Blum Firmasının Sektördeki Yeri ve Firma Tarafından Üretilen Ürünler" adlı bir sunum yaptı. Blum Tr Mobilya Aksesuarları San. ve Tic. ltd. Şti. Teknik Sorumlusu Musa Aktepe ise " Dynamic Space Mutfak Ergonomi Programının ve Dynalog Bilgisayar Programının Tanıtılması" konusunda öğrencilere teknik bilgiler verdi. Eğitim, ÇOMÜ TETAM (Teknolojik ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi),Mobilya Dekorasyon Uygulama Atölyesi'nde mobilya montaj özelliklerinin uygulamalı gösterilmesiyle son buldu.