Coğrafya Bölümü ve Enerji Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezince Seminerler Düzenlendi

22.12.2010
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü (DMİ) Araştırma Şube Müdürlüğü uzmanlarından Fizik Mühendisi Bülent AKSOY tarafından Troia Kültür Merkezi’nde “Ozon ve ultraviole radyasyonun modellemesi” ile “Fiziksel tabanı, ölçümleme ve modellemesi ile Güneş” konulu seminerler verildi. Seminere üniversitemizin öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Seminer öncesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat TÜRKEŞ, düzenlenen seminerlere ilişkin kısa bilgiler verdi. Fizik Mühendisi Bülent AKSOY konuşmasında atmosferin içeriği, ozon profili, ozon modellemeleri, devlet meteoroloji işlerinin ozon tahminleri konularında dinleyicilere çeşitli bilgiler aktardı. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.