ÇSATT'tan Tarihi Başkente Ziyaret

22.12.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi aktif öğrenci topluluklarından Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu, tarihi başkentimiz olan Bursa'ya gezi düzenledi. Topluluk ecdada olan bağlılığını Bursa'daki tarihi yerleri gezerek de bir kez daha gözler önüne serdi. Topluluğun aktif üyelerine yönelik olan bu gezi 60 üye ile birlikte gerçekleştirildi. Yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen gezi soğuk havaya rağmen coşkuyla gerçekleştirildi. Topluluk üyeleri sırasıyla Ulu Camii, Osmangazi Türbesi ve Orhangazi Türbesi, Saat Kulesi’nin olduğu Tophane Meydanı, Yeşil Türbe, Yeşil Cami, Emir Sultan Türbesi ve Camii’ni gezdiler. Son olarak doğal güzellikleri ile tarihin iç içe geçtiği, Uludağ eteklerinde kurulmuş olan 700 yıllık Osmanlı mimarisinin yaşayan en güzel evlerinin bulunduğu Cumalıkızık Köyü gezildi. Geçtiğimiz yıllarda eski başkentlerden İstanbul ve Edirne gezilmişti. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.