Türkiye Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi Kuruluş Toplantısı Yapıldı

Türkiye Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi Kuruluş Toplantısı Yapıldı
Üniversitemizin Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’in desteğiyle kurucu üye olarak yer aldığı Türkiye Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi kuruldu. 17.12.2010 tarihinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi evsahipliğnde yapılan Türkiye Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi kuruluş toplantısı tamamlandı. 26 üniversitenin katıldığı toplantıda Türkiye Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi Yönergesi onaylanarak kabul edildi ve yürütme kurulu üyeleri belirlendi. Oylama sonucu Ortadoğu Teknik, İstanbul Teknik, Dumlupınar, Karadeniz Teknik, Ankara, Ege ve (vakıf üniversitelerini temsilen) Bahçeşehir üniversiteleri Sürekli Eğitim Merkezleri müdürlerinin yürütme kurulu üyesi olarak belirlendiği toplantıda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇOMUSEM müdürü Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK, Boğaz içi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Tamer ATABARUT ve Kırıkkale Üniversitesi SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Müdürü Doç.Dr. Muhammet HEKİMOĞLU ile birlikte yedek yürütme kurulu üyeleri olarak seçildiler. Kurulan Türkiye Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi’nin temel amacı kabul edilen yönergeyle; “Sürekli Eğitim Merkezlerinin mali ve bürokratik sorunlarının yetkili merciler karşısında tek elden güçlü şekilde temsil edilerek çözümlenmesini sağlamak, ortak proje önerilerinde bulunmak, ortak eğitimlerin düzenlenmesinde koordinasyon görevini üstlenmek ve merkezlerde düzenlenen tüm eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme, bilgilendirme ve belgelendirme çalışmaları yaparak Sürekli Eğitim Merkezlerinin daha aktif, daha yaygın ve daha kaliteli eğitim veren kurumlar haline getirilmesini sağlamak” şeklinde belirlendi.