ÇSATT'tan Sarıkamış'ı Yaşamaya ve Yaşatmaya "Davet"

17.12.2010
ÇOMÜ Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu tarafından Sarıkamış Şehitleri’ni Anma programı kapsamında hazırlanan “DAVET” adlı tiyatro oyunu geçtiğimiz gün Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda sergilendi. Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu tarafından hazırlanan program saat 14.00’te topluluk alt birimlerinden Fotoğrafçılık Grubu’nun hazırlamış olduğu “Kar Şehitleri; Sarıkamış…”adlı fotoğraf sergisinin açılışıyla başladı. Açılışa Belediye Başkan Vekili Oğuz TEOMAN, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol TOK, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür SÖNMEZ, Harp Tarihi Araştırma Grubu Kurucu Üyesi Necmettin ÖZÇELİK, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL ve çok sayıda öğrenci katıldı. Fotoğraf Sergisinin ardından gerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Bingür SÖNMEZ “Kafkas Cephesi’nden sonra görülen savaş sonrası sendromu" başlıklı sunumu gerçekleştirirken Necmettin ÖZÇELİK “Tüm zamanların en iyi askeri Mehmetçik...” üzerine bilgi verdi. Program sonunda Prof. Dr. Bingür SÖNMEZ ve Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL’ın birlikte “Sarı Gelin” türküsünü seslendirmesi katılımcıları çok duygulandırdı. Program saat 20.00’de topluluğun Şiir-Tiyatro Birimi tarafından hazırlanan “DAVET” adlı tiyatro oyunuyla devam etti. Salonu dolduran kalabalığa adeta görsel bir şölen yaşatan DAVET’in oyuncuları büyük beğeni topladı. İzleyenleri gözyaşlarına boğan öğrenciler “Profesyonellere taş çıkardılar” yorumunu aldılar. Topluluk alt birimlerinden olan Şiir ve Tiyatro grubu sorumlusu Hayrullah KAMAN “Büyük bir titizlikle hazırladığımız tiyatro oyununa üniversitemiz akademik ve idari personelinin, öğrenci arkadaşlarımızın ve Çanakkale halkının yoğun ilgisi bizleri onurlandırdı. Yalnız olmadığımızı gösteren ve bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan, tiyatromuzu dakikalarca ayakta alkışlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz, Sarıkamış’ta donarak hayatını kaybeden binlerce kahramanı anlamak adına biz kalbinize bir kar tanesi düşürmek istedik, umarım bir şeyler yapabilmişizdir” şeklinde konuştu. Süleyman Demirel Konferans Salonu’nu dolduran seyirciler oyundan memnun ayrıldılar. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.