Trakya Bölgesi Rektörlerinden Makedonya Cumhurbaşkanı'na Ziyaret

10.12.2010
Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR'inde içinde yer aldığı Trakya Bölgesi Rektörleri, Makedonya programı kapsamında Makedonya Cumhurbaşkanını ziyaret etti. Trakya Bölgesi Rektörleri 30 Kasım 2010 tarihinde gerçekleştirdiği Makedonya gezisi kapsamında Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov tarafından makamında kabul edildi. Burada yapılan görüşmeler sırasında Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR 20-24 Ekim 2010 tarihlerinde düzenlenen “Dünya Üniversiteler Kongresi” ve sonuçlarıyla ilgili bilgi verdi ve üniversitemizin armağanlarını Makedonya Cumhurbaşkanına takdim etti. Trakya bölgesindeki üniversitelerin rektörlerinin de katıldığı ziyarette Balkanlardaki gelişmeler ve Balkanlarda sağlanacak barışta üniversitelerin rolü tartışıldı. Makedonya Cumhurbaşkanı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Saint Kliment Ohridski Üniversitesi işbirliğinde önümüzdeki süreçte düzenlenecek kongreye de davet edildi. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.