Yerel STK'ların İşlevleri Başlıklı Panel Gerçekleştirildi

05.12.2010
Üniversitemizce yedincisi organize edilen Uluslararası STK’lar Kongresi’nde “Yerel STK’ların İşlevleri” başlıklı panel düzenlendi. Başkanlığını üniversitemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay KOǒun yaptığı panelde üniversitemiz öğretim elemanı ve Çanakkale Lions Kulübü Başkanı Öğr. Gör. Öznur BENDERLİOĞLU DOĞANGÜN, İnsanca Yaşam Derneği Başkanı Yücel İSKENDEROĞLU, Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Ahmet Şekip GÜNAY, Karadenizliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turgay KILIÇ bir sunum gerçekleştirdi. Üniversitemiz öğretim elemanı ve Çanakkale Lions Kulübü Başkanı Öğr. Gör. Öznur BENDERLİOĞLU DOĞANGÜN, Çanakkale de faaliyet gösteren bir STK olarak her kesime ulaşmaya çalıştıklarını ifade ederek, gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. “Tut Elimi Bırakma ve Beni Yarınlara Hazırla” temalı engellilere yönelik gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin de bilgi veren Öğr. Gör. Öznur BENDERLİOĞLU DOĞANGÜN, Lions Kulübü olarak Çanakkale yerelinde toplumsal etkinliklere devam edeceklerini bildirdi. İnsanca Yaşam Derneği Başkanı Yücel İSKENDEROĞLU, derneklerinin temel amacının toplumun dez avantajlı kesimlerine ulaşarak, temel hak ve özgürlükler çerçevesinde bu kesimlere yardım etmek olduğunu söyledi. Topluma pozitif yönde katkı sunmak istediklerini bildiren Yücel İSKENDEROĞLU, gerçekleştirdikleri projeler hakkında da bilgi verdi. Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Ahmet Şekip GÜNAY ise Rotary Kulübü’nün gerçekleştirdiği etkinlikleri tanıtıcı slayt gösteriminin ardından derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Rotary Kulübü’nün hayırseverlik anlayışından bahseden Ahmet Şekip GÜNAY, dünya barışı için çabalamakta olduklarını ifade etti. Karadenizliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turgay KILIÇ da hayırseverlik anlamında etkili projeler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, STK’ların sosyal projeler gerçekleştirme noktasında önemli işlevleri olduğunu bildirdi. Panel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oktay KOÇ da yaptığı konuşmada yerel de STK’ların gerçekleştirdiği hayırseverlik temalı sosyal projelerin kartopu etkisi yaratarak bir sinerji meydana getireceğini ifade etti. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.