Öğretim Üyelerimiz Belarus (Beyaz Rusya) Baronovichi Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

01.12.2010
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmet YILDIRIM ve Ziraat Mühendisi Bülent PESTİL, Üniversitemiz ve Baronovichi Devlet Üniversitesi (BarSU) Yabancı Diller Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşe PESTİL 11-18 Kasım 2010 arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Belarus (Beyaz Rusya) Baronovichi Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Baronovichi Üniversitesi’nin çeşitli Fakülteleri ve Lyakhovichi Devlet Tarım Koleji’ni ziyaret etti. Üniversitemiz ekibi ziyaretlerinde BarSU’dan Rektör Prof. Dr. Vasiliy KOCHURKO, Birinci Rektör Yardımcısı Galina ZHITKEVICH, eğitim ve akademik çalışmalardan sorumlu Rektör Yadımcısı Tatyana YAKUBOVICH, bilimsel çalışmalardan sorumlu Rektör Yardımcısı Alla NIKISHOVA ile toplantı yaptı. Ayrıca, üniversitemiz ekibi Eğitim Fakültesi (Pedogogical Faculty) Dekanı Dr. Zoya N. KOZLOVA ve öğretim üyeleri ve ayrıca Lyachovichi Devlet Tarım Kolleji (Lyachovichi State Agrarian College) Yöneticisi (Director) Vyacheslav SELMANOVICH ile görüşmelerde bulundu. Görüşmeler sırasında taraflar tarım, biyoloji ve bitki koruma alanlarında gelecekte yapacakları işbirliklerinin çerçevesini tartıştı. Öğretim Üyelerimiz daha sonra Yrd. Doç. Dr. İsmet YILDIRIM, Doç. Dr. Sergey RYNDEVICH tarafından verilen biyoloji dersine katıldı. Ziyaret sonunda Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Eğitim Fakültesi ve Lyachovichi Devlet Tarım Koleji (BarSU) arasında işbirliği protokolleri imzalandı. Üniversitemiz ve BarSU arasında imzalanan protokol doğrultusunda öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, seminer, konferans ve kongre organizasyonları konularında görüşmeler yapıldı. Öğretim Üyelerimiz BarSU’nun hazırlamış olduğu program çerçevesinde de Minsk, Nesvizh, Mir, Kossovo, Rusina ve Zaosye’nin kültürel ve tarihi alanlarında ziyaretlerde bulundu. Ziyaret ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.