"Tüm Yönleriyle Futbolda 12. Adam TARAFTAR" Konulu Çalıştay Düzenlendi

29.11.2010
Üniversitemiz BESYO Spor Yöneticiliği Bölümü koordinatörlüğünde düzenlenen ve Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, FATT, 17 Gençlik Taraftarlar Derneği, Çanakkale ASKF, Çanakkale TÜFAD, FATAB gibi Çanakkale taban spor birliklerinin aktif destek sunduğu "Tüm Yönleriyle Futbolda 12. Adam TARAFTAR" konulu çalıştay Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalıştaya Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa BARDAKÇI, 116. Jan. Eğitim Alay Komutanı J.Alb. Mehmet AYTEKİN ile çok sayıda üniversitemiz yöneticisi, öğretim elemanları, futbol taraftarları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan çalıştayın açılış konuşmaları sırasıyla Çalıştayın Genel Koordinatörü Okt. Deniz ÜNVER, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Necati CERRAHOĞLU ve Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR tarafından yapıldı. Çalıştayın Genel Koordinatörü Okt. Deniz ÜNVER, bu anlamlı çalıştay ile futbolda şiddete yönelik akademik çözümler getirmeye çalışacaklarını belirterek kongrenin düzenlenmesinde başta Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR olmak üzere tüm katkı sunanlara teşekkür ettiğini ifade etti. Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Necati CERRAHOĞLU da Futbolda Aktif Taraftarlar Birliği (FATAB) olarak Türkiye çapında büyük bir yapılanmaya giriştiklerini ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Necati CERRAHOĞLU, çalıştaya katılan herkese teşekkür etti ve çalıştayın başarılı geçmesini diledi. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise sporun bir başına bir olgu, bir gerçeklik, bir fenomen olmasının yanısıra çok boyutlu yönlerinin de bulunduğunun altını çizdi. Sosyolojik bir olay olarak sporda taraftarlığın önemli bir olay olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, spor alanında yaşanan olumsuz olayların önüne geçebilmek için spor olgusunun çok yönlü, bilimsel olarak ele alınması gerektiğini ifade etti. ÇOMܒnün insanlığın sorunu haline gelen bütün konularda uluslararası ve ulusal düzeyde akademik etkinlikler düzenlemeyi kendisine görev edindiğini vurgulayan Rektörümüz, son yıllarda spor konusunda da çok sayıda etkinliğin ÇOMܒde yapılmaya başlandığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR bu anlamlı çalıştayın düzenlenmesinde katkı sunan herkesi kutladığını da sözlerine ekledi. Açılış konuşmalarından sonra çalıştaya katkı sunanlara Rektörümüz tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Teşekkür belgelerin takdiminden sonra ise Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Necati CERRAHOĞLU tarafından “Uluslararası Arenada Yeni Bir STK: FATAB” ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail DOĞAN tarafından “Futbolda Şiddet ve Vandalizmin Nedenleri” konularında seminerler verildi. Çalıştayın öğleden sonraki oturumunda ise Okt. Deniz ÜNVER başkanlığında tribün liderleri ile “Tribünü Yaşamak ve Yaşatmak” konulu bir panel düzenlendi. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.