Tarih Kültür Vakfı'ndan Rektörümüze Ziyaret

11.11.2010
Tarih Kültür Vakfı başkanı Muzaffer BAYRAKTAR, yönetim kurulu üyeleri İsmail ERTEN, Mehmet ÇOŞKUN ve Sema BAYÖZ’den oluşan heyet Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i makamında ziyaret etti. Tarih Kültür Vakfı başkanı Muzaffer BAYRAKTAR ziyarette, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği Dünya Üniversiteler Kongresi’ni yakından takip ettiklerini belirterek, Çanakkale’deki STK’lar ve tek tek bireyler olarak bu organizasyondan büyük gurur duyduklarını vurguladı. Ziyarette, vakfın çalışmaları hakkında da bilgi veren Muzaffer BAYRAKTAR, Tarih Kültür Kongresi ana başlığı altında her yıl teması değişecek ve geleneksel hale gelecek bir kongre geçekleştirmek istediklerini, bu kongreyi ÇOMÜ ile birlikte yapmak istediklerini ifade etti. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise Dünya Üniversiteler Kongresi’nin hazırlıklarının 4 yıl önce başladığını belirterek; böylesi büyük kongrelerin çok yönlü işlevleri olduğunu ve kongre sırasında sadece üniversitenin değil bütün kentin çeşitli ortaklıklar geliştirdiği dile getirdi. Dünya Üniversiteler Kongresi’nin sonuçları hakkında konukları bilgilendiren Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Tarih Kültür Kongresi projesine üniversitenin tam destek vereceğini bildirdi. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.