Biga MYO'da "Ölümü'nün 72. Yılında Atatürk'ü Anlamak" Konulu Konferans Düzenlendi

11.11.2010
Biga Meslek Yüksekokulu “Biga Değerleri Topluluğu” tarafından ”Ölümü’nün 72. Yılında Atatürk’ü Anlamak” konulu konferans düzenlendi. Konferansta açılış konuşmasını yapan Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM, “Atatürk’ün liderliğinde gerçekleştirilen devrimlerin temel amacı; Türk Ulusunun karakterine, şartlara ve çağın gereklerine uygun yeni yasaların yapılarak yeni kurulan kurumlarda uygulanması sonucunda ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartmaktır. Topluluğumuzun kuruluş amaçlarından biri de öğrencilerimizin Atatürk İlke ve İnkılaplarına olan bağlılığını pekiştirmektir” dedi. Konferansı veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanlarından Şamil BUCAK ise yaptığı konuşmada; “O’nu anlamak yerine yıllarca andık. Oysa O’nu anlamak gerekir. Eserini ve dehasını anlamak için verdiği mesajları algılamak ve O’nun yetiştiği ortamı iyi incelemek gerekir. Dehaların anlaşılması çok güçtür. Oysa Atatürk’ün en büyük eseri Nutuk’tur. Nutuğu okumak O’nu anlamanın ilk adımıdır. Asırlar nadiren dahi yetiştirir. Bu asrın dahisi ise Atatürk’tür. Bu çerçevede, O’nu anlamak için eserlerini okumak gereklidir” dedi. Katılımın oldukça yüksek olduğu konferansın bitiminde günün anısına, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanı Şamil BUCAK’a Biga Değerleri Topluluğu Başkanı Bahar YAVAŞ tarafından çiçek takdim edildi. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.