ÇOMÜ Dostları Warren FEATHERBY ve Micheal MUMMERY Öğrencilerle Buluştu

11.11.2010
Güney Avustralya’da Üniversitemizin tanıtımı, Avustralya üniversiteleri ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasında kalıcı ilişkilerin kurulması ve devam ettirilmesindeki katkılarından dolayı ÇOMÜ Günleri’nde ÇOMÜ Dostları Ödülünü alan Micheal MUMMERY ve Warren FEATHERBY, Türkiye-Avustralya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Güney Avustralya’nın başkenti Adelaide’daki Spirit of Gallipoli (Gelibolu Ruhu) derneği kurucu üyeleri olan MUMMERY ve FEATHERBY, öğrencilere derneğin faaliyetleri ve Adelaide’daki Atatürk Anıtı’nın açılışı hakkında bilgiler verdi. Aynı zamanda başkanlığını Avukat Durmuş TUNǒun yaptığı Güney Avustralya Türk Derneği’nin de üyeleri olan MUMMERY ve FEATHERBY, dernek olarak iki ülke arasındaki akademik ilişkilerin daha da artttırılmasına çalıştıklarını ve önümüzdeki yıllarda iki ülke üniversiteleri arasında öğrenci değişim programlarının olacağını belirterek, iki Türk öğrenciye burs temin edileceğini kaydettiler. MUMMERY ve FEATHERBY ayrıca Türkiye-Avustralya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine daha çok katkı sunması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getirdiler. Merkezin sıcak havalarda daha rahat bir şekilde kullanılabilmesi için iki adet klima hediye edeceklerini belirten MUMMERY ve FEATHERBY, son olarak öğrencilerin iki ülke ilişkileri ve Çanakkale Savaşları hakkındaki sorularını cevaplandırdılar. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.