Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK Anıldı

10.11.2010
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 72. yılı sebebiyle üniversitemizde törenler düzenlendi. İlk olarak 10 Kasım saat 09.00’da Anafartalar Kampüsü Atatürk Anıtı önünde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol TOK ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, aynı saatte Terzioğlu Kampüsü Bilim Anıtı önünde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan YILMAZ tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi. ÇOMÜ Rektörlüğü adına yapılan çelenk sunumu ve saygı duruşundan sonra Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen "72.Yıldönümü Anma Programı"na geçildi. Anma programına kentimiz ve üniversitemiz yöneticileri, kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Halkla İlişkiler Topluluğu’na üye öğrenciler tarafından hazırlanan “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” isimli müzik cd si, Anma Programı’na katılan konuklara takdim edildi. Saygı duruşu ve Askeri Bando eşliğinde İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan Anma Programı’nda üniversitemiz öğrencileri tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabı ve Gençliğin Ata’ya Cevabı okundu. Daha sonra ise sırasıyla ÇOMÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burhan SAYILIR ve Boğaz ve Garnizon Komutanlığı’ndan Dnz. Kd. Yzb. Cafer TOGUR birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra İbrahim Bodur Anadolu Lisesi Müdürlüğünce hazırlanan “Güneşi Gördüm Seninle” adlı bir gösteri sahneye kondu. Konu ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.