10 Kasım Törenlerinde, Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar Armağan Edildi

10.11.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler Topluluğu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı nedeniyle, Atatürk’ün Sevdiği Şarkılardan oluşan bir CD armağan etti. Ücretsiz olarak dağıtılan CD, öğrenciler tarafından hazırlandı. Ulu Önder Atatürk’ün, ölümünün yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenlerde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler Topluluğu, anma programına gelen protokol ve halka yüzlerce “Atatürk Şarkıları” CD’si armağan etti. Atatürk’ün sağlığı zamanında en sevdiği ve beğenerek dinlediği şarkılardan oluşan CD, Çanakkale Valililiğinin öncülüğünde Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen resmi anma töreni öncesinde davetlilere dağıtıldı. Kırmızı Gülün Alı Var, Vardar Ovası, Yemen Türküsü, Harmandalı Zeybeği, Bülbülüm Altın Kafeste, Meşe Yanıyor, Alişimin Kaşları Kare, Çanakkale İçinde, Telendir Hastanesi, Kışlalar Doldu Bugün, Sarı Zeybek, Gide Gide Yarelerim Dirildi, İzmir’in Kavakları ve Pencere Açıldı Bilal Oğlan şarkılarının bulunduğu CD, katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı. Konuyla ilgili bilgi veren Halkla İlişikler Topluğu Akademik Danışmanı ve Öğretim Elemanı Gökhan BAYRAM, Atatürk’ün ölüm yıldönümünde yüce önderi bir kez daha saygıyla andıklarını belirterek şunları söyledi: “Topluluğumuza üye öğrencilerimiz günler boyunca Atatürkümüzün sevdiği şarkıları araştırmıştır. Bu şarkıların modern versiyonları bir CD’de toplanmıştır. Daha sonra öğrencilerimiz günlerce bu CD’leri çoğalmış ve yüzlerce adet elde etmişlerdir. Yine öğrencilerimiz kendilerince bir kapak dizaynı geliştirerek sunuma hazır hale getirmişlerdir. Hazırlanan bu armağanı Çanakkalelilere takdim etmekten mutluk duyuyoruz”. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.