Çağdaş Yaşam Topluluğu Anıtkabir'deydi

09.11.2010
Çağdaş Yaşam Toplulukları tarafından düzenlenen 3. Anıtkabir buluşması 6 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirdi. ÇOMÜ Çağdaş Yaşam Topluluğu, Yönetim Kurulu ve üyeleri ile Anıtkabir buluşmasında yerini aldı. Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen öğrenciler sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Salonunda buluştu. Anıtkabir buluşması öncesi Çağdaş Yaşam Toplulukları Temsilciler Kurulu toplantısı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Salonunda yapıldı. Çalışmalar ve projeler hakkında yapılan karşılıklı bilgilendirmelerin ardından ÇOMÜ Çağdaş Yaşam Topluluğu ve Çanakkale ÇYDD Gençlik Komisyonu tarafından Çanakkale’de her yıl gerçekleştirilen 18 Mart Haftasında 5. ABİDE BULUŞMASI için yapılan duyuru ile toplantı sona erdi. Çağdaş Yaşam Topluluklarını temsilen diğer üniversitelerden gelen gençler ve yönetim kurulu üyelerinin Anıtkabir buluşması oldukça coşkulu geçti. Yüce Atatürk’e bir kez daha devrimlerinin bekçisi olduklarının sözünü veren ATATÜRK GENÇLİĞİ Anıtkabir’de bulunan Kurtuluş Savaşı Müzesini gezdi. Gençler, özgürlük mücadelemizin sürecini Kurtuluş Savaşı’nın canlandırıldığı müzede görmenin heyecanını duydular. Ardından müze olarak tarihe tanıklık eden I. TBMM ve 2. TBMM binaları gezildi. Savaş koşullarının zor olduğu o yıllarda, TBMM’ni toplayarak halk iradesinin gerçekleştirildiği bina, konuklarını o yıllara götürdü. 2. Meclis binasının da gezilmesinin ardından Çanakkale’ye dönüldü. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.