ÇOMÜ Günleri Gerçekleştirildi

06.11.2010
ÇOMܒnün başarıları takdir etmeyi, motive etmeyi, paylaşmayı, ÇOMܒye katkı sağlayan kurum içi ve kurum dışı kişileri ödüllendirmeyi amaçladığı, en büyük kurumsal seremonisi olan ÇOMÜ Günleri’nin altıncısı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. ÇOMÜ Günleri’ne Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Başsavcı Fevzi ARGIÇ, Avustralya Konsolosu Andrew Koc-MCDONALD, Baro Başkanı Av. Tülay ÖMERCİOĞLU, Defterdar Sacide ŞAKAR ile üniversitemiz yöneticileri, öğretim üyeleri, öğretim elemanları, öğrenciler ile belediye başkanları, STK temsilcileri ve yabancı konuklar katıldı. ÇOMÜ Dinamik Bir Üniversite Olarak Gelişimini Sürdürüyor Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ÇOMÜ Günleri’nin açılış seremonisi müzik dinletisi ile devam etti. Müzik dinletisinin ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali AKDEMİR açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, ÇOMÜ Günleri’nin ÇOMܒnün kurumsal kimliğinin en önemli öğesi, geleneği ve seremonisi olduğunu belirterek, ÇOMܒnün dinamik bir üniversite olarak gelişimini sürdürdüğünü vurguladı. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR konuşmasını şöyle sürdürdü: “ÇOMÜ büyümektedir, genişlemektedir, yenilenmektedir, uluslararasılaşmaktadır, akademik birim sayısı artmaktadır, öğrenci sayısı artmaktadır, akademisyen sayısı artmaktadır, uluslararası etkinlik sayısı ve niteliği alabildiğine artmaktadır, dolayısıyla ÇOMÜ değişmektedir”. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, ÇOMܒnün dinamik bir üniversite olarak hızla değişirken diğer yandan da kalıcı, değişmez geleneklerini ve değerlerini oluşturduğunu vurguladı. Kurumsallaşabilmek için kurumların değişim ve değişmemeyi çok yetkin bir biçimde sentezlemesinin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, kurumları kurum yapan temel etmenin değişmez değerlere, vazgeçilmez geleneklere sahip olmaları olduğunu bildirdi. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, bu anlamda ÇOMÜ Günleri’nin ÇOMܒnün kurumsallaşmasının en önemli geleneği olarak ortaya çıktığının da altını çizdi. ÇOMܒnün başarı odaklı bir üniversite olarak başarıları takdir ettiğini bildiren Rektörümüz, ÇOMÜ Günleri aracılığıyla hem kurum içerisinden hem de kurum dışarısından ÇOMܒye katkı veren başarılı kişilere takdirlerini sunduklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, ÇOMÜ Günleri çerçevesinde ödül alan başarılı bireylere ÇOMܒnün parlak geleceğine aracılık etmesi dileklerini ifade ederek katkılarından dolayı teşekkür etti. ÇOMÜ Günleri aracılığıyla Üstün Hizmet Ödülü, Rektörlük Özel Ödülleri, Takdir Ödülleri, Kurumsal Bağlılık Ödülleri, Eğitim-Öğretim Performans Ödülleri, Akademik Performans Ödülleri, Öğrenci Başarı ve Sosyal Performans Ödülleri, Akademik Yükselme Ödülleri sahiplerine verildi. Ödüller Sahiplerini Buldu Üstün Hizmet Ödülü Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN’a; Rektörlük Özel Ödülleri Yrd. Doç. Dr. Laliz Esin KADIOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Kubilay ÜKİNǒe; Takdir Ödülleri ÇTSO Başkan Yardımcısı Ali Yücel AKA, Defterdar Sacide ŞAKAR, Gökçeada Belediye Başkanı Yücel ATALAY, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal ŞAHİN, Yenice Belediye Başkanı Veysel ACAR, Hulusi DAMGACIOĞLU, Mehmet ÖZKURNAZ, İbrahim ÇENET, Can MİLDON’a; ÇOMܒnün Dostları Ödülü Warren FEATHERB, Micheal MUMMERY ve Durmuş TUNǒa; Akademik Personel Kurumsal Bağlılık Ödülü Yrd. Doç. Dr. Mahmut SALİHOĞLU, Öğr. Gör. Burcu B. KENANOĞLU, Öğr. Gör. M. Fatih TÜRKAN, Arş. Gör. Berrak Damla YAĞAN’a; İdari Personel Kurumsal Bağlılık Ödülü Emel YURDABAK, Müslim KAÇMAZ, Faruk BÖLÜKBAŞOĞLU, Murat BOZ’a; Eğitim-Öğretim Performans Ödülleri Yrd. Doç. Dr. Sami TAN, Öğr. Gör. Emre ASLANBAŞ, Öğr. Gör. Nesrin ÇAKICI, Doç. Dr. Süha ÖZDEN’e; Öğrenci Başarı Ödülü Selin DEĞİRMEN, Begümcan MERCAN, Bilge ÇİNGİGİRAY, Meltem BOZACI ve Ayşe ÇİĞEL ile Pınar YILDIRIM ve Züleyha YILDIZ’a; Öğrenci Sosyal Etkinlik Performans Ödülü Ceylan İPEKÇİ ile Mikail KONUKÇU’ya verildi. Ayrıca Web of Science tarafından indekslenen uluslararası dergilerde eserleri yayımlanan birçok akademisyenimize de Akademik Performans Ödülleri takdim edildi. Geçen bir yıllık süre zarfında akademik yükselme elde eden öğretim üyelerimize de Akademik Yükselme Ödülleri kapsamında cübbeleri giydirildi ve ödülleri sunuldu. Her Zaman ÇOMܒnün Yanındayım Üstün Hizmet Ödülü alan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN yaptığı konuşmada yaşamının en anlamlı ödülünü aldığını ifade etti. Başkan Ülgür GÖKHAN bundan dolayı da başta Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR olmak üzere üniversite senatomuza şükranlarını bildirdi. ÇOMܒnün artan bir ivmeyle gelişimini sürdürdüğünü ifade eden Başkan Ülgür GÖKHAN, her zaman üniversitenin yanında olduğunun da altını çizdi. Yolu ÇOMܒden Geçenler Söyleşisi Yapıldı ÇOMÜ Günleri’nde ayrıca “Yolu ÇOMܒden Geçenler” söyleşisi kapsamında bir oturum düzenlendi. ÇOMܒden mezun olup da ülkemizin değişik yerlerinde başarılı kariyerlere sahip olan kişilerin kendi öykülerini anlattığı “Yolu ÇOMܒden Geçenler” söyleşisi Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK başkanlığında gerçekleştirildi. Söyleşiye Okutman Gökhan BAYRAM, Arş. Gör. Derya Akkuş SAKAUE, Sezer KATKAY ve Burhan YILDIZ katıldı. Kariyer Öyküleri Söyleşisi Yapıldı ÇOMÜ Günleri’nde Kariyer Öyküleri Söyleşisi kapsamında Tiyatro Sanatçısı Sumru YAVRUCUK, TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı Efe AYDAN ve Sanatçı Feridun DÜZAĞAÇ ile Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent GÜVEN yöneticiliğinde Troia Kültür Merkezi’nde bir söyleşi gerçekleştirildi. Konuklar nasıl ünlü oldukları ve iş yaşamındaki deneyimleri hakkında öğrencilerimize bilgi verdi. ÇOMÜ Günleri’nde ayrıca topluluk tanıtımları ve ÖTK Yönetim Kurulu öncülüğünde öğrenci paneli düzenlendi. Konserler Düzenlendi ÇOMÜ Günleri’ne birçok albüm ve sahne çalışmaları olan Eda – Metin ÖZÜLKÜ çifti bir konser ile katıldı. Ayrıca İftihar VANLI Şefliğinde Türk Halk Müziği Topluluğu bir konser verdi. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.