Biga MYO Öğrencileri Sanayi Sektöründeydi

02.11.2010
ÇOMܒnün 21.09.2010 tarih ve 20 sayılı yönetim kurulu kararına istinaden, öğrencilerimizin “üniversite-sanayi” etkileşimini artırmak ve mezun olduktan sonra çalışacakları sektörleri yakından tanıyabilmeleri amacıyla Biga Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi 2. Sınıf öğrencileri Tahıl İşleme Teknolojisi dersi kapsamında Biga’daki KAPTANLAR UN SANAYİ A.Ş.’nin un fabrikasını ziyaret ettiler. Yıllarını bu işlere vermiş olan fabrikanın sahibi Mustafa KARAN tarafından, öğrencilere ham maddeden un elde edilmesine kadar tüm aşamalar anlatıldı. Ön temizleme, temizleme, tavlama, öğütme, paketleme, depolama gibi üretim aşamaları gezildikten sonra, fabrikanın kalbi olan “Kalite Kontrol Laboratuarı” da gezilerek burada yapılan analizler hakkında bilgiler alındı. Kaliteli bir un ve ekmek üretimi için gerekli aşamalar ve yapılan işler yerinde görüldü ve soru - cevaplar ile sektörün problemleri hakkında genel bilgiler edinildi. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.