Halkla İlişkiler Topluğu Huzurevi'nde Doğumgünü Kutladı

01.11.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler Topluluğu, ÇAKADER Daniş Acar Huzurevi’nde yaşayan ve doğum günleri gelen üç yaşlı için pasta kesti. Mumları yaşlılarla birlikte üfleyen öğrenciler, yaşlılara da armağan takdim etti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler Topluğu, topluma yönelik etkinliklerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde, Çanakkalelilere yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştiren üniversitenin aktif öğrenci grubu bu seferde ÇAKADER Daniş Acar Huzurevi sakinleri ile doğum günü kutlaması yaptı. ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluluğu’na (HİT) üye yaklaşık 50 üniversite öğrencisi, Huzurevi’nde anlamlı ve duygusal bir etkinliğe imza attı. Buna göre huzurevi sakinleri içinde içinde bulunduğumuz günlerde doğan 3 yaşlıya doğum günü kutlaması yapıldı. Huzurevi’ni süsleyen ve 3 yaşlı için 3 pasta hazırlayan öğrencilerin organizasyonu yaşlıarla yapılan danslarla başladı. Müzikle çoşan yaşlılar ve üniversiteliler daha sonra ise organizasyonu gerçekleştirdi. GÖKHAN BAYRAM : “YAŞLIARIMIZI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADA KONSERE GÖTÜRECEĞİZ” Pasta kesiminden önce konuşan ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluğu akademik danışmanı ve öğretim elemanı Gökhan Bayram, huzurevine ne ilk ne son gelişleri olduğunu belirterek burada bulunan yaklaşık 40 yaşlıyı sahiplenmekten mutluk duyduklarını belirtti. Bayram konuşmasında “Bugün 3 yaşlımızın doğum gününü kendilerine layık bir biçimde ve hep birlikte kutlayacağız. Armağanlarımızı sunacağız ve saygılarımızı ileteceğiz. Biliyoruz ki yaşlısına sahip çıkmayan toplumlar birçok değerini kaybetmişlerdir. Önümüzdeki haftada yaşlılarımızı konsere götüreceğiz. Onların mutluluğuyla mutlu olmaktayız” dedi. HAYIRSEVER ÖĞRENCİLER TAKDİRLE KARŞILANDI Topluk Başkanı Murat Örnek ise geçtiğimiz süreçte bir dizi etkinlik düzenlediklerini kaydederek, yaşlılara yönelik etkinliklerini sürdüreceklerini kaydetti. Topluğun Yardım Komisyonunu oluşturan ve huzurevine yönelik etkinlikleri yürüten Mehmet Dalyan, Asya Akkuş, Meryem Sümbül, Tolga Çakmak, Necat Ari, Gamze Birten ve Serap Sucu ise yaşlıar ve diğer öğrenciler tarafından kutlandı. HUZUREVİ SAKİNİ BAŞARAN : “İLK KEZ DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI” Program doğum günleri gelen Ulvan Başaran ve Mehmet Sevim için hazırlanan pastaların mumlarının üflenmesiyle sürdü. İyiliksever öğrenciler daha sonra ise her iki yaşlıya temin ettikleri armağanları takdim ettiler. Huzurevi sakini Ulvan Başaran, gözyaşlarına hakim olamazken daha önce hiç doğum günü kutlaması yapmadığını, gençlerin hareketinden çok etkilendiğini belirtti. Mehmet Sevim ise öğrencilerin kendilerine yönelik hassasiyetlerinden mumnuniyet duyduğunu aktardı. Sağlık sebebiyle odasından ayrılamayan Aliye Ayhan Şahin ise odasında doğum gününü kutladı. Odası biranda öğrencilerle dolan huzurevi sakininin mutluğu gözlerinden okundu. Doğum günü pastasını öğrencilerle kesen Şahin, armağanını da öğrencilerin elinden aldı. Huzurevindeki organizasyon yaşlıarın ve öğrencilerin birlikte fotoğraf çekilmesi ile son buldu. Habere ilişkin fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.