Topluluklarımız Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 87. Yılını Kumkale'de Kutladı

01.11.2010
ÇOMÜ Çağdaş Yaşam Topluluğu ve ÇYDD Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu geleneksel hale getirdikleri “Köyde Bayram Kutlama” etkinliklerinin beşincisini topluluk üyeleri ile bu yıl da gerçekleştirdi. ÇOMÜ Çağdaş Yaşam Topluluğu ve ÇOMÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI coşkusunu Kumkale’de Kumkale İlköğretim Okulu bayram törenlerine katılarak köy halkı ile birlikte yaşadı. ÇYDD Çanakkale Şube Başkanı Dr. Ersin GİN, “Bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz köyde bayram projemizde Kumkale’de bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kumkale Belediyesi, Kumkale ilköğretim Okulu öğretmenleri, öğrencileri, okul aile birliği üyeleri 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NIN en anlamlı, en güzel şekilde kutlanması için çok güzel hazırlıklar yapmışlar. Aralarında bulunmaktan, öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları birbirinden güzel gösterileri izlemekten büyük mutluluk duyduk” dedi. ÇOMÜ Güzel sanatlar Fakültesi Dekanı, YKKED Şube Başkanı Prof. Dr. Osman DEMİRCAN’da dernek üyeleri ile birlikte konuklar arasındaydı. Okul öğrencilerinin hazırladığı program ve okudukları güzel şiirler törenlere ayrıca renk kattı. Tören bitiminde ÇOMÜ Çağdaş Yaşam Topluluğu Başkanı Bahattin CARAV; köyde bayram kutlama projesine her yıl üniversite topluluklarımızdan birini davet ettiklerini bu yıl da ÇOMÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu ile birlikte Cumhuriyet bayramını kutladıklarını, bayram coşkusuna renk katan ÇOMÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Murat HOŞGÖR nezdinde topluluğa bu anlamda teşekkür ettiklerini dile getirdi. Daha sonra katılımcılar Kumkale kahvesine uğrayarak vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutladılar. Ardından tarihi Kumkale Şehitliği ve Kumkale Orhaniye Tabyası gezilerek Çanakkale’ye dönüldü. Habere ilişkin fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.