ÇASİAD'dan Rektörümüze Ziyaret

28.10.2010
Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) üniversitemizin düzenlediği küresel bir organizasyon olan Dünya Üniversiteler Kongresi sonrası Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’e tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyarete Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin YALMAN ile Yönetim Kurulu Üyeleri Gazi Tuğrul ERTUĞRUL, Mehmet TOKGÖZ, Murat AYDOĞDU, Mustafa TÜRKER, Mehmet GÜNEŞHAN ve Aşkın DEĞİRMENCİ katıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin YALMAN, küresel çapta ilgi uyandıran ve dünyanın birçok yerinden alanında tanınmış, saygın isimlerin ağırlandığı Dünya Üniversiteler Kongresi’nin Türkiye için Çanakkale için büyük bir gurur olduğunu ifade etti. Konukların Çanakkale’de son derece güzel bir biçimde ağırlandığını dile getiren Başkan Hüseyin YALMAN, kongrenin şehrin ekonomisine önemli katkıları olduğunun da altını çizdi. Böylesine anlamlı bir etkinliğin Çanakkale’de yapılmasından dolayı onur duyduklarını dile getiren Başkan Hüseyin YALMAN, kongrenin düzenlenmesinde başta Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR olmak üzere tüm emeği geçenleri kutladıklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise Dünya Üniversiteler Kongresi’ne dünyanın her tarafından çok sayıda bilim insanının katıldığını, kongre esnasında çok sayıda anlaşma yapıldığını hatta başka üniversitelerin kongre sırasında kendi aralarında işbirliği anlaşmaları imzaladığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR hedeflerinin tümünü gerçeğe dönüştürdüğünü, bunda da kentle kurdukları paylaşımın önemli bir rolü olduğunun altını çizerek Valilik, Belediye Başkanlığı, STK’lar ve ÇASİAD’ın hedeflerin gerçeğe dönüşmesi sürecinde hep destek olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, üniversitenin gelişimine yönelik büyük projelerinin olduğunu ve bunların da gerçekleşmesi halinde üniversitenin daha iyi bir noktaya geleceğini vurguladı. Ziyaret esnasında ÇASİAD tarafından Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’e Dünya Üniversiteler Kongresi’nin başarılı bir biçimde organize edilmesi sonucu Çanakkale’lilerin mutluluğunu anımsaması adına bir plaket takdim edildi. Habere ilişkin fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.