Hastanemizde Yapılan Koroner Anjiyografi Sayısı 1000 Rakamını Geçti

28.10.2010
Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı anjiyografi laboratuarında yapılan koroner anjiyografi sayısı 1000 rakamını geçti. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Ercan ve Yrd. Doç. Dr. Bahadır Kırılmaz, 2009 yılı sonlarında aktif olarak çalışmaya başlayan koroner anjiyografi ünitesinde bugüne kadar yaptıkları koroner anjiyografi ve koroner girişim sayılarının 2010 yılında 1000 rakamını aştığını ifade ederek şunları kaydettiler: “Bu rakam içerisinde 250’ye yakın hastamıza koroner balon ve stent uygulaması, 50’ye yakın hastamıza kalp pili uygulaması yapılmıştır. Çanakkale ve bölgemiz halkının koroner arter hastalığında uygulanan balon ve stent işlemleri, kalıcı ve geçici kalp pili uygulamaları, kalp kapak hastalıklarına balon ve doğuştan kalbinde delik bulunan hastaların ameliyatsız kateter yardımı ile tedavisi yapılmakta ve halkımızın üçüncü basamak sağlık hizmetini almak için çevre illere gitmesine gerek kalmamaktadır. Bununla beraber Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalımızda 150’yi aşkın hastaya başarılı bir şekilde bypass cerrahisi ve kalp kapağı değişimi ameliyatı yapılmıştır. Hastalarımıza sunduğumuz bu hizmetler dışında eğitim ve öğretim alanında Türk Kardiyoloji Derneği’nin desteği ile üniversitemiz bünyesinde uluslararası katılımlı, yerli ve yabancı bilim insanlarının katıldığı Kardiyoloji Eğitim Toplantı ve Uygulamaları 2010 yılı içerisinde yapılmıştır.” Koroner anjiyografisi yapılan 1000’inci hasta olan Y.B. Üniversitemiz hastanesinde verilen hizmetlerden çok memnun olduğunu ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti. Konuyla ilgili fotoğrafa bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.