Gençlik Değişim Projesi Gerçekleştirildi

28.10.2010
Su Ürünleri Fakültesi öğrenci grubunun koordinatörlüğünü üstlendiği "TO VISIT BLUE HISTORY" adlı gençlik değişimi projesi 08-15 Ekim 2010 tarihleri arasında Çanakkale'de gerçekleştirildi. Projede Romanya, İspanya ve İtalya'dan gelen toplam 19 kişi ile ÇOMÜ Su ürünleri fakültesi öğrencileri yer aldı. Proje kapsamında, Türkiye'nin su ürünleri potansiyeli, Su Ürünleri Mühendisliği ve sportif aktiviteler gibi konularda faaliyetler düzenlendi. Saroz ve Anzak koyunda yapılan keşif dalışları ile katılımcılar Çanakkale Deniz Savaşı'nı ve Türkiye'nin su altı dünyasını yakından tanıma fırsatı yakaladılar. Bunun yanısıra çeşitli sunumlar, tanışma oyunları, yüzme, balık tutma ve şehir gezileri düzenlendi. Bu proje T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programı Kapsamında, Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibe ile gerçekleşti. Habere ilişkin fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.