Macaristan Pecs Üniversitesi (Hungarian Pécsi Tudományegyetem) İle Erasmus Anlaşması İmzalandı

26.10.2010
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı ile Macaristan’ın tarihi (kuruluş yılı 1367), öğrenci ve fakülte sayısı bakımından en büyük üniversitesi olan University of Pecs Edebiyat Fakültesi Germanistisches Institut arasında ERASMUS Anlaşması imzalandı. Yetişkin Eğitimi ve İnsan Kaynakları Gelişim Fakültesi, İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Müzik ve Görsel Tasarım Fakültesi, Bilimler Fakültesi, Illyés Gyula Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi, Pollack Mihály Mühendislik Fakültesi olmak üzere on fakültesi bulunan Pecs Üniversitesi modern yapılanmasını 1912 yılından beri sürdürmektedir. Ön hazırlıkları, Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyemiz Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK ve Pecs Üniversitesi Almanca Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zoltan SZENDİ tarafından tamamlanan anlaşma 04.10.2010 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR ve Pecs Üniversitesi Rektörü Dr. Jozsef BODİS tarafından imzalanmasıyla yürürlüğe girdi. Söz konusu anlaşma yıllık üçer öğrenci ve birer öğretim elemanı değişimini öngörmektedir.