Biga MYO Deri Teknolojisi Programı'na Pres Makinesi

26.10.2010
Biga MYO Deri Teknolojisi Programı’na KARSA Makine tarafından 45.000 Euro değerinde Hidrolik Pres Makinesi hibe edilmiştir. Eğitime çeşitli şekillerde desteğini sürdüren KARSA Makine firma sahibi Ahmet ERDİNÇ, amaçlarının Deri Teknolojisi Programı öğrencilerinin uygulamalı olarak bilgi ve deneyimlerini artırmalarına katkı sağlamak olduğunu belirtti. Pres makinesi ile derilere çeşitli desenler basılarak farklı mamul deriler elde edilebileceğini belirten Öğr. Gör. Mehmet Fatih TÜRKAN, birçok meslek yüksekokulunda pres makinesinin bulunmadığını, DPT tarafından hazırlanan 9. Kalkınma Planı Tekstil, Deri ve Giyim Sanayii Özel İhtisas Komisyon Raporu’nda da ifade edildiği gibi Biga MYO Deri Teknolojisi Programı’nın akademik personelinin yetkinliğinin ve eğitim kalitesinin diğer meslek yüksekokullardan ileri olduğunu ve mezun olan öğrencilerin sektörde tercih edildiğini belirterek, diğer okullardan mezun olan deri teknikerlerinden bir adım önde olduğunu vurguladı. Öğr. Gör. Mehmet Fatih TÜRKAN, İÇDAŞ A.Ş katkılarıyla İstanbul’dan Deri Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne pres makinesinin nakliyesinin yapıldığını belirterek Pres makinesinin Deri Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki düzenlemeler bittikten sonra kurularak öğrenci uygulamaları için hazır hale getirileceğini ifade etti. Habere ilişkin fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.