Beyaz Rusya'nın Baranoviç Devlet Üniversitesi’nden Ziyaret

26.10.2010
Beyaz Rusya'nın Baranoviç Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vasiliy Kochurko beraberindeki Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sergey K. Ryndevich ve aynı üniversitenin Yabancı Diller Fakültesinde görev yapan üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Okutmanı Ayşe Dağ ile birlikte Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir'i ziyaret etti. Ziyarette Coğrafya Bölümü Öğr. Gör. Aydın İbrahimov ile Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Vahid Novruzov da hazır bulundular. Üniversitemiz ile Baranoviç Devlet Üniversitesi arasında imzalanan ikili anlaşma çerçevesinde ve 2010 Dünya Üniversiteler Kongresi'ne katılmak amacıyla Üniversitemizi ziyaret eden Prof. Kochurko, Dünya Üniversiteler Kongresine davet edilmesinden ve yapılan ikili anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki üniversite arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini ifade etti. Üniversitemiz İngilizce Okutmanının Baranoviç Devlet Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği Türkçe eğitim-öğretim faaliyetlerinden oldukça memnun olduklarını belirten Prof. Dr.Vasiliy Kochurko, Baranoviç Üniversitesi'nde yabancı dil olarak Türkçe öğretimi yapıldığını, bu derslerin Belarus'lu öğrenciler tarafından büyük ilgi ile karşılandığını, bu öğrencilerden dördünün yaz döneminde T.C. Türk Dili bursunu kazanarak Türkiye'de Türkçe öğretimine katıldığını ve bunun üniversiteleri adına kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Türkiye'den de Baranoviç Üniversitesi'nde açılan Rusça kurslarına yoğun katılım olduğunu kaydeden Prof. Kochurko, memnuniyetlerinin ifadesi olarak Prof. Dr. Ali Akdemir'e çeşitli hediyeler takdim ederek teşekkürlerini sundu. Yapılan görüşmede Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir de iki üniversite arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki istekli çabalarından ve Dünya Üniversiteler Kongresi'ne katılmalarından dolayı Prof. Dr. Vasiliy Kochurko'ya ve Prof. Dr. Sergey K. Ryndevich'e teşekkür ederek hediyelerini sundu. Ziyaretle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.