Pyatigorsk Linguistic Üniversitesi İle İkili İyi Niyet Antlaşması İmzalandı

26.10.2010
Üniversitemizin düzenlediği küresel bir organizasyon olan Dünya Üniversiteler Kongresi’ne dünya çapında birçok üniversite katıldı ve bu üniversitelerin bazılarıyla ikili iyi niyet antlaşmaları imzalandı. Bu üniversitelerden biri de Pyatigorsk Linguistic Üniversitesi idi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali AKDEMİR Pyatigorsk Linguistic Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Alexander P. GORBUNOV ile ikili iyi niyet antlaşması imzaladı. Prof. Dr. AKDEMİR bu antlaşmanın üniversitemizin Rusya ile ilişkilerimizin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Prof. Dr. GORBUNOV ise, Dünya Üniversiteler Kongresi’nin mükemmel bir kongre olduğunu ve bu kongrenin kendilerini çok etkilediğini belirterek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan memnun olduklarını dile getirdi. Yapılan antlaşmada ortak araştırma projeleri, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi, ortak konferanslar, seminerler ve çalıştaylar düzenlenmesi öngörülüyor. Habere ilişkin fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.