HABER

Biga MYO'da Çiğ Süt Kontrolleri Düzenli Olarak Yapılıyor

25.10.2010
Bu İçeriği Paylaş
Biga MYO merkez laboratuarında bölgede üretilen çiğ sütlerin kontrolü yapılıyor. Süt ve Ürünleri Bölümü Öğretim Görevlisi Ertuğrul BİLGÜCÜ, yaptığı açıklamasında Köy Kooperatif (Köy-Kop), Hayvancılık Kooperatifi (Hay-Kop) ve Süt Üreticileri Üst Birliklerine bağlı üretilen sütlerin kontrollerinin yapılmaya başlandığını söyledi. BİLGÜCÜ; “AB kriterlerin çok üzerinde çiğ süt üretimi ülkemiz ve bölgemizdeki en önemli problemlerimizdendir. Bölgemizden toplanarak Pınar, Sek ve Tahsildaroğlu gibi firmalara gönderilen sütlerin içeriğindeki kuru madde, yağ oranı, mastitis, vücut (somatik) hücre sayımı ve su oranı gibi analizleri laboratuarımızda yapabilmekteyiz. Amacımız, süt üreticilerinin hile yapıp yapmadığının tespiti değil, standart bir çiğ süt üretimini gerçekleştirerek, bölgemizin sütlerini kaliteli hale getirmektir” dedi. Biga MYO laboratuarının tüm üreticilere açık olduğunu vurgulayan BİLGÜCÜ, süt üreticilerinin her gün düzenli olarak yapılan kontroller sayesinde standart bir çiğ süt kalitesine ulaşılacağını kaydetti. Habere ilişkin fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.


Bu Haber 304 Kez Okundu