Küresel Göç Problemlerinin Çözümü Hakkında Panel Yapıldı

Küresel Göç Problemlerinin Çözümü Hakkında Panel Yapıldı
Dünya Üniversiteler Kongresi Troia Kültür Merkezi’nde küresel göç problemlerinin çözümü hakkında panel yapıldı. Çöç Enstitüsü’nden Elli HEİKKİLA başkanlığında düzenlenen panelde, Katherine FENNELLY, Ibrahim SİRKECİ, William WESTERMAN, Ayhan KAYA küresel göç problemlerinin çözümü hakkında sunum yaptı. Katherine FENNELLY, göçmenlerin toplum içindeki sınıflandırmasına değindi ve göçle ilgili politikaların oluşturulması gerektiğinden bahsetti. İbrahim SİRKECİ, uluslararası göçlerin yeni olmadığını, göçlerin nedenleri arasında devletler arası anlaşmazlık, bireysel-politik nedenler gibi etmenlerin yer aldığını ifade etti. William WESTERMAN ise sığınmacılar ve göçmenlerle ilgilenen üniversite sayısına değindi. Bazı üniversitelerin göçmenlere yardım sağlamayı programlarına aldığını bildirdi. Ayhan KAYA da sosyal adalet kavramının genişletilmesi gerektiğini, kültürlerarası eğitimin altının çizilmesini, özellikle Erasmus programından öğrencilerin çok şey öğrendiğini ifade etti.