Prof. Dr. Fuat KEYMAN Sivil Topluma İlişkin Bilgi Verdi

22.10.2010
Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve GLODEM (The Center for Research on Globalization and Democratic Governance) Direktörü Prof. Dr. Fuat KEYMAN, Dünya Üniversiteler Kongresi’ne katılarak Troia Kültür Merkezi’nde “NGOs and Democracy in Turkey” başlıklı bir bildiri sundu. Prof. Dr. Fuat KEYMAN, Dünya’da 1990’lardan bu yana Sivil Toplum’a yönelik ilginin arttığını, Türkiye’de de 1990’dan 2000’lere kadar Sivil Toplum’un geliştiğinin görülmekte olduğunu ifade etti. Demokratizasyon, postmodernizasyon ve küreselleşme olgusunun Sivil Toplum kavramının gelişmesinde önemli sac ayakları olduğuna değinen KEYMAN, sivil toplumu konuşmanın toplumun örgütlü yapısıyla ilişkili olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Fuat KEYMAN, sivil toplum olgusunun gelişimine hükümetlerin destek vermesinin de önemli olduğunu vurguladı. Habere ilişkin fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.