Prof. Dr. William LOGAN, Kültürel Miras ve Uluslararası Diyalog Konularında Sunum Yaptı

22.10.2010
Avustralya’nın Deakin Üniversitesi’nden Prof. Dr. William LOGAN Dünya Üniversiteler Kongresi’ne katılarak Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda “Heritage and Dialogue: Using Heritage Conservation to Strengthen the Defences of Peace” başlıklı bir sunum yaptı. Prof. Dr. William LOGAN sunumunda kültürel mirasın ve uluslararası diyalog çerçevesinde dünya barışının korunmasının önemine değindi. Kültürel mirasın korunması üzerine yapılan toplantıların ve alınan kararların barışa ve uluslararası ilişkilere olan katkısına değinen Prof. Dr. LOGAN 2010 yılında Brezilya’da yapılan Dünya Kültürel Mirası Komitesi’nde alınan kararları özetledi. Prof. Dr. LOGAN, söz konusu toplantıda dünya kültürel mirası listesinin oluşturulduğu ve bu listeye göre dünya üzerinde 704 kültürel, 180 doğal ve 27 adet de kompleks kültürel mirasın belirlendiğini ifade etti. Prof. Dr. LOGAN, bütün dünya insanlarını ortak bir paydada buluşturan kültürel mirasın, dünya barışına da geniş anlamda katkı sunduğunu sözlerine ekledi.