Prof. Dr. Ken TAYLOR Dünya Kültürel Mirası Konusunda Sunum Yaptı

22.10.2010
Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ken TAYLOR Dünya Üniversiteler Kongresi’ne davetli konuşmacı olarak katılarak dünya kültürel mirası konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ken TAYLOR Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda “International Practice and Regional Applications in Cultural Heritage Management: Whose Values?” başlığıyla gerçekleştirdiği sunumda kültürel mirasın korunması yönetiminin tarihsel gelişimi ve hangi değerlerin öncelikli olarak belirlenip, korunması gerektiği hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Ken TAYLOR, dünyada kültürel mirasın belirlenmesi ve yönetimi çalışmalarının ilk kez 1950’lerde başladığını ve UNESCO, ICOMOS ve ICCROM’un günümüze kadar devam eden çalışmalarıyla oldukça önemli bir yol kat edildiğini belirtti. Prof. Dr. Ken TAYLOR, doğal ve tarihsel değerlerin korunmasında bölgesel çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayarak, dünya kültürel mirasını oluşturan değerler içinde kurtarılması gereken öncelikli alanların nasıl ve neye göre belirlenmesi gerektiği üzerinde durdu. Bölgesel çalışmalara Asya’dan örnekler veren Prof. TAYLOR, günümüzde yaşayan ve insanlığa hizmet eden kültürel değerlerin öncelikli olarak korunması gerektiğinin altını çizdi.