Prof. Dr. Herald HAUPTMANN Kültürel Miras ve Uluslararası Çalışmalara İlişkin Sunum Yaptı

Almanya’nın Heidelberg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Herald HAUPTMANN Dünya Üniversiteler Kongresi’ne katılarak Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda “Ancient Heritage long the Upper Indus in Northern Pakistan. Threat and Protection of the Rock Art Gallaries Along the Southern Branch of the Silk Road” başlıklı bir sunum yaptı. Prof. Dr. Herald HAUPTMANN kültürel mirasın korunmasında uluslararası çalışmalar ve bölgesel uygulamalar hakkında çeşitli örnekler vererek açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Herald HAUPTMANN, kendisinin de içinde yer aldığı, Türkiye için oldukça önemli olan Keban Projesi’nin kültürel mirasa katkılarına değindi. Ayrıca yine kendisinin de içinde yer aldığı UNESCO’nun ve Heidelberg Üniversitesi’nin önemli desteği ile yürütülen Kuzey Pakistan Yukarı İndus Vadisi ve Antik İpekyolu’nun güney kesimini kapsayan alanda yapılan çalışmalardan bahsetti. Prof. Dr. HAUPTMANN, bu alanda tespit edilen kaya resimleri, yazıtlar ve antik kentlere değindiği konuşmasında, bu bölgenin oldukça zengin kültürel mirasa sahip olduğunu ve söz konusu proje ile dünya kültür mirasına önemli katkılar sağlandığını ifade etti.