Kültürel Mirasın Korunması Tartışıldı

Kültürel Mirasın Korunması Tartışıldı
Türkiye Bilimler Akademisi’nden Prof. Dr. Mehmet ÖZDOĞAN Dünya Üniversiteler Kongresi’ne davetli konuşmacı olarak katılarak bir sunum gerçekleştirdi. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen sunumda Prof. Dr. Mehmet ÖZDOĞAN “Friends of Cultural Heritage” başlıklı sunumunda arkeolojinin temel amacının geçmişte yaşamış olan insanları çevresiyle beraber ele almak olduğunu ve kültürel mirasın korunmasında arkeologlara önemli görevler düştüğünü belirtti. Prof. Dr. ÖZDOĞAN, arkeoloji biliminin insanlığın geçmişini araştırırken modern teknolojilerin de yardımıyla bu geçmişi korumaya da hizmet ettiğini vurguladı. Kültürel mirası tehdit eden, tahrip edici unsurlara değinen Prof. Dr. ÖZDOĞAN, bu unsurlara karşı alınması gereken önlemler üzerinde durdu. Kültürel mirasın dünyanın neresinde olursa olsun evrensel olduğunu, hiçbir politik, etnik veya dini gruba ait olmadığını belirten ÖZDOĞAN, tüm insanlığın kültürel mirasın korunması içi geliştirilen projelere destek vermesi gerektiği vurguladı.