Balkan Yüksek Eğitimine İlişkin Panel Yapıldı

22.10.2010
Dünya Üniversiteler Kongresi’nde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver DURAN başkanlığında “Balkan Yüksek Eğitimi” temalı panel düzenlendi. Panelde Dr. Jovanka BİLJANOSKA “St. Kliment Ohridski University – Bitola Mobility for Students”, Prof. Ivan ILCHEV “Governance and Leadership in Higher Education”, Prof. Dr. Hasan KAPLAN “Contributions of Universities to National and Regional Development”, Prof. Dr. Cemal DOLICANIN “Quality Assurance in Higher Education”, Prof. Dr. Bernd MARTIN “European Polytechnical University’s Future Missions and Visions in the Framework of Global Issues”, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi ERUSLU “Üniversitenin Fonksiyonları” temalı sunumlar gerçekleştirdi. Dr. Jovanka BİLJANOSKA, sunumunda mali bağımsızlığın üniversiteler için çok önemli olduğunu, üniversitelerin kapasitelerini geliştirebilmek için mali otonominin sağlanmasını gerektiğini ifade etti. Prof. Ivan ILCHEV ise, Sofia Üniversitesi hakkında bilgi verdi ve Bulgaristan’daki öğrenci hareketliliğinden bahsetti. Bulgar Üniversitelerinin mali yapısı hakkında bilgi veren Prof. ILCHEV, bir üniversitenin temel gücünün bilim yapmaktan geçtiğini bildirdi. Prof. Dr. Hasan KAPLAN ise, Balkanlardaki özel üniversitelere ilişkin bilgi verdi ve Balkanlardaki üniversitelerin Balkanlar için bir şans olduğunu söyledi. Prof. Dr. Cemal DOLICANIN da üniversitelerin uluslararası işbirliği kurmasının ana nedenlerinden bahsetti ve bu işbirliğinin pozitif sonuçlara yol açtığını bildirdi. Prof. Dr. Bernd MARTIN, iş merkezli eğitim veren Almanya’daki eğitim kurumlarından bahsetti ve Alman eğitim sistemi hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. MARTIN, hükümet-üniversite-öğrenci üçlü yapısının şirketlerle olan ilişkilerine değindi. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi ERUSLU da üniversitelerde öğrenci talepleri doğrultusunda bazı bölümlerin açılması gerektiğini ve üniversite işlevlerinin dönüşüm geçirmesi gerektiğini ifade etti. Habere ilişkin fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.