Türk Gecesi Kongreye Renk Kattı

22.10.2010
Dünya Üniversiteler Kongresi Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Komisyonu tarafından organize edilen Türk gecesi ile konuklar unutulmaz anlar yaşadı. İzleyilerin ilgiyle izlediği Türk Gecesi kongreye renk katarak, izleyicilerden büyük alkış topladı. Üniversitemizin düzenlediği uluslararası bir organizasyon olan Dünya Üniversiteler Kongresi’nde 21 Ekim Perşembe akşamı Troia Kültür Merkezi Sevim Buluç Oditoryumu’nda ülkemizi özellikle yurtdışından kongreye katılan bilim insanlarına tanıtım amaçlı Türk Gecesi düzenlendi. Genel koordinatörlüğünü Öğr. Gör. Fulden DÜZAKIN YAZICIOĞLU'nun yaptığı Türk Gecesi, Çanakkale’de ve ülkemizde çok sayıda konser vermiş olan üniversitemiz öğretim elemanı Okutman Mehmet Ali EMİR’in müzik dinletisi ile başladı. Müzik dinletisinin ardından halk oyunları gösterisi gerçekleşti. Okutman Deniz ÜNVER başkanlığındaki ÇOMÜ Halk Dansları Ekibi ve Ankara Cansu Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Ege ve Karadeniz Yöresi ile Ankara-Seymen, Eskişehir Halk Oyunları folklor gösterisi gerçekleştirildi. Türk Gecesi’nde Öğr. Gör. Mete GÖKÇE başkanlığında üniversitemizin polifonik korosu da sahne alarak konuklara keyifli anlar yaşattı. Türk Gecesi’nde ayrıca ülkemizin yöresel giysilerinin temsil edildiği bir de defile gerçekleştirildi. Defile, Çanakkale Nedime Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Haşmet ERŞEN, Müdür Yardımcısı Nurdan KARACIK ve Emine Çelik AKAY, Cahide ALARSLAN, El Sanatları Alan Öğretmeni Sema KESKİNOĞLU’nun katkıları ve Tülin PAŞAOĞLU'nun organizasyonuyla gerçekleşti. Dünya Üniversiteler Kongresi katılımcılarına ülkemizin yiyecek ve içecekleri de gecede tanıtıldı. Habere ilişkin fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.